E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAvrupa'da kömür fiyatları tüm zamanların en yüksek seviyesinde---

Avrupa'da kömür fiyatları tüm zamanların en yüksek seviyesinde

Avrupa'da kömür fiyatları tüm zamanların en yüksek seviyesinde
13 Temmuz 2022 - 09:54 borsagundem.com

Talebin daha da artacağı beklentisiyle küresel kömür fiyatlarındaki ralli devam edebilir. Avrupa'nın 2023 vadeli kömür kontratları bu hafta tüm zamanların en yüksek seviyesine sıçrarken, Asya kontratları da rekora yakın seviyede seyrediyor.

Elektrik santral yakıtına olan talebin yılın geri kalanında artması öngörülürken, küresel kömür fiyatlarındaki sıcak rallinin de devam etmesi bekleniyor.

Bloomberght'te yer alan habere göre, Avrupa'nın 2023 vadeli kömür kontratları bu hafta tüm zamanların en yüksek seviyesine sıçrarken, Asya kontratları da rekora yakın seviyede seyrediyor.

Japonya'dan Almanya'ya kadar hükümetler, doğal gaz kıtlığı nedeniyle atıl durumdaki kömürle çalışan elektrik santrallerini yeniden başlatıyor.

Kömür fiyatları Ukrayna-Rusya savaşının yarattığı tedarik endişeleriyle Mart ayından beri sert biçimde yükselerek rekor üstüne rekor kırmıştı.

Almanya, Rusya'dan kömür ve petrol alımını durduracak

 

Petrol 100 doların altındaki seyrini koruyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dsd13 Temmuz 2022 12:12

    bu avrupaya cok ayar oluyom. beter olsunlar. yasasın müslümanlar ve türkiye cumhuriyeti.  yakında rusya berline polonyaya da dayanır. :)