E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAvrupa’da kömür fiyatları 8 ayın en düşüğünde---

Avrupa’da kömür fiyatları 8 ayın en düşüğünde

Avrupa’da kömür fiyatları 8 ayın en düşüğünde
31 Ekim 2022 - 13:56 borsagundem.com

Avrupa’da aylık vadeli kömür fiyatı 8 ayın en düşüğüne geriledi

API 2 Kasım ayı vadeli kömür kontratı, piyasanın ılıman hava koşulları, bol stoklar ve iç lojistik kısıtlamalar nedeniyle beklenenden daha düşük talebin baskısı altında kalmasıyla bugün son sekiz ayın en düşük seviyesine geriledi.

Montel-Foreks'in haberine göre, kontrat bugün en son 14,95 USD düşüşle 225,00 USD/ton düzeyinden satış yaptı. Bu rakam, 25 Şubat'tan bu yana aylık vadeli işlemlerdeki en düşük seviye oldu.

Avrupa merkezli bir analist, “Hem kömür hem de gaz stokları yüksek olduğundan, fiyatlardaki her hareket sıcaklıklarla alakalı” yorumunu yapıyor.

İsveç Meteoroloji ve Hidroloji Enstitüsü (SMHI) tarafından yapılan son tahminlere göre, Kuzeybatı Avrupa’nın kasım ayına çok ılımlı bir başlangıç yapması bekleniyor.

Güncel terminal verilerine göre, Amsterdam, Rotterdam ve Antwerp'teki (ARA) kömür stokları bugün 5,6 milyon ton seviyesinde görüldü. Bu terminallerin birleşik stok seviyesi Ekim 2021 sonunda 3,5 milyon ton idi.

Avrupa Gaz Altyapısı (Gas Infrastructure Europe-GIE) verilerine göre ise Avrupa Birliği’ndeki (AB) depolama tesisleri yaklaşık %94 doluluğa ulaştı.

Kuru yük veri sağlayıcısı DBX tarafından yapılan ön tahminlere göre, Kuzeybatı Avrupa'nın bu ay tüm menşelerden deniz yoluyla 5,2 milyon ton termal kömür ithal edeceği tahmin ediliyor.

Metal fiyatları düşüşte

 

Altında yatay seyir

 

Altında Fed baskısı

 

Petrol fiyatlarında zayıf talep endişesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)