E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAvrupa'da gaz fiyatlarında yükseliş yüzde 10'u aştı---

Avrupa'da gaz fiyatlarında yükseliş yüzde 10'u aştı

Avrupa'da gaz fiyatlarında yükseliş yüzde 10'u aştı
08 Eylül 2023 - 11:00 borsagundem.com

Avrupa'da gaz fiyatları, grevler nedeniyle yüzde 10'dan fazla yükselerek 36,2 eurodan işleme açıldı.

Avrupa'da doğalgaz fiyatları, dünyanın en büyük sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ihracatçılarından Avustralya'daki bazı tesislerde çalışanların greve gitmesi nedeniyle yüzde 10'dan fazla yükseldi.

Avrupa'da derinliği en fazla olan Hollanda merkezli sanal doğalgaz ticaret noktası TTF'de işlem gören ekim vadeli gaz kontrat fiyatı dün 32,75 eurodan kapandı. Gaz fiyatları bugün yüzde 10,5 yükselerek 36,2 eurodan işleme açıldı.

Avrupa gaz piyasalarındaki fiyat artışı, Avustralya'da Chevron'a ait LNG tesislerinde çalışanların çalışma koşulları ve ücretlerin iyileştirilmesi talebiyle greve gitmesinden kaynaklandı.

Chevron'un Avustralya'daki LNG tesisleri, küresel LNG arzının yaklaşık yüzde 5'ini sağlıyor.

Avustralya'nın Avrupa'ya doğrudan LNG tedariki kısıtlı olsa da Rusya-Ukrayna Savaşı'nın ardından kıtaya Rus gazı arzının büyük ölçüde azalmış olması, Avrupa'nın LNG bağımlılığını artırdı.

Bu nedenle, küresel LNG piyasalarında oluşan arz endişeleri, Avrupa'daki gaz fiyatlarını doğrudan etkiliyor ve mevcut riskler, fiyatlarda dalgalanmaya yol açıyor.

Altının gram fiyatı 1.662 lira seviyesinde

 

Petrol fiyatlarını dolardaki değer artışı baskılıyor

 

Borsa güne rekorla başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)