E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAvrupa'da gaz fiyatları yükselişte---

Avrupa'da gaz fiyatları yükselişte

Avrupa'da gaz fiyatları yükselişte
17 Nisan 2023 - 14:06 borsagundem.com

Avrupa'da doğalgaz fiyatları, öngörülen soğuk hava tahminleri ile yükseliyor

Avrupa'da doğalgaz fiyatları, ayın geri kalanı için öngörülen soğuk hava tahminleri ve Norveç'teki plansız bakım çalışmaları ile bugün yukarı yönlü hareket ediyor.

Montel-Foreks'in haberine göre, Hollanda TTF hub’ı Mayıs vadeli gaz kontratı bugün en son 0,53 EUR artışla 41,59 EUR/MWh seviyesinden işlem gördü.

İngiltere NBP hub’ı eşdeğeri en son 2,45 p artışla 101,00 p/th düzeyinden satış yaptı.

Almanya merkezli bir trader, “Yılın bu zamanı için hala normalden daha soğuk ve hala 40,00 EUR/MWh civarında bir direnç var” diyerek, bu fiyat seviyesinin, bölgedeki daha fazla gaz santralini kömür santralleriyle rekabet etmeye teşvik ettiğini belirtiyor.

İsveç Meteoroloji ve Hidroloji Enstitüsü (SMHI) verilerine göre, Avrupa bu hafta değişken hava koşulları görecek. Bölgede önümüzdeki hafta daha soğuk ve kararsız hava göreceğini söylüyor.

Montel Energy Quantified (EQ) tahminlerine göre, Avrupa'nın en büyük gaz kullanıcısı olan Almanya'da ortalama sıcaklıklar önümüzdeki üç gün boyunca normalin 1 ila 3 °C altında seyredecek ve önümüzdeki hafta normların ortalama 1 °C altında olacak.

Küresel doğalgaz sektöründe arz kıtlığı, arz fazlasına dönüşüyor

 

Avrupa'da vadeli doğalgaz fiyatlarında gelecek kış endişesi

 

Türkiye'nin doğalgaz ithalatı azaldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)