E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAvrupa'da gaz fiyatları 136 euroya geriledi---

Avrupa'da gaz fiyatları 136 euroya geriledi

Avrupa'da gaz fiyatları 136 euroya geriledi
23 Aralık 2021 - 16:26 borsagundem.com

Avrupa'da ocak vadeli kontratlarda doğal gaz fiyatları arz durumunun artacağı beklentisiyle düşerek megavatsaat başına 136 eurodan işlem gördü.

Avrupa'da derinliği en fazla olan Hollanda merkezli sanal doğalgaz ticaret noktası TTF'de işlem gören ocak vadeli kontratların fiyatı yaklaşık yüzde 18 düşüş gösterdi.

Ocak vadeli doğalgaz kontratlarının fiyatı gün içinde 164 euro seviyesine kadar çıktıktan sonra Türkiye saatiyle 15.00'da 136 euro seviyesinde seyretti. Böylece, söz konusu kontratlar hafta başındaki rekor seviyesine göre yaklaşık yüzde 25 geriledi.

Fiyatlar, hafta başında Yamal-Avrupa boru hattında Rusya'dan doğalgaz akışının azalması ve Avrupa'da yeni soğuk hava dalgası ile sıcaklıkların düşmesinin tüketimi yükseltmesiyle artış göstererek megavatsaat başına 180 euronun üzerine çıkmıştı.

Avrupa'da son günlerde ılımlı kış havasının tüketimi azalttığını belirten analistler, gelecek haftalarda çok sayıda LNG tankerinin Avrupa limanlarına gireceğini söyledi.

AB ülkeleri, mevcut durumda doğalgaz ihtiyacının yüzde 90'ını ithal ederken, kıtada doğalgaz fiyatlarının ocak ayından bu yana 7 kat artması "enerji krizine" neden olmuştu.

Bu arada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, doğalgaz tedarikçisi Gazprom'un tüm yükümlülüklerini yerine getirdiğini belirterek, Avrupa'daki yüksek doğalgaz fiyatları için Moskova'nın suçlanmasının haksızlık olduğunu kaydetti.

Avrupa doğalgaz fiyatları rekor tazeledi

 

Petrol fiyatları zayıf doların etkisi ile yükseldi

 

Demir fiyatlarındaki yükseliş durdu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)