E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAvrupa’da gaz, artan Rus arzıyla düşüşe devam ediyor---

Avrupa’da gaz, artan Rus arzıyla düşüşe devam ediyor

Avrupa’da gaz, artan Rus arzıyla düşüşe devam ediyor
10 Kasım 2021 - 14:29 borsagundem.com

Rusya'dan Avrupa’ya iletilen doğal gaz hacminin artması, piyasanın genel kış arzının iyileşmesine ilişkin umutları yükseltmesi ve sıcaklık tahminlerinin daha ılımlı hava koşullarını öngörmesiyle Avrupa doğal gaz fiyatları bugün düşüşe devam ediyor

Montel-Foreks'in haberine göre, Hollanda TTF hub’ı spot doğal gaz fiyatı bugün en son 3,60 EUR azalışla 67,20 TL/MWh, TTF Aralık vadeli kontrat ise 4,84 EUR düşüş ile 67,75 EUR/MWh seviyelerine geriledi. 

İngiltere NBP hub’ı spot gaz kontratı 7,00 p azalışla 162,00 p/th, NBP Aralık vadeli kontrat ise 13,68 p düşüşle 173,50 p/th seviyelerinden işlem gerçekleşti. 

İngiltere merkezli bir emtia analisti, kayıpları ‘Rusya'nın Avrupa'ya artan gaz ihracatına’ ve önümüzdeki hafta için öngörülen daha ılıman hava koşullarına bağlıyor. 

Rusya'nın Kuzeybatı Avrupa'ya üç ana hat üzerinden gaz ihracatı mevcut seansta tırmanmaya devam etti. Kombine akışların bugün yaklaşık 46 milyon m³ artışla 282 milyon m³/gün düzeyine yükselmesi bekleniyor. 

Hava durumu açısından bakıldığında, Batı Avrupa'daki sıcaklıklar önümüzdeki hafta başlarında mevsim normallerinin 3 ila 6 °C altına düşebilir. İsveç Meteoroloji ve Hidroloji Enstitüsü (SMHI) verilerine göre, gelecek hafta ortasına kadar sıcaklıklar normal seviyelerde seyredecek. 

Avrupa Gaz altyapısı (Gas Infrastructure Europe-GIE) verilerine göre, Avrupa gaz depolama tesisleri en son yaklaşık %76 dolulukta görüldü. 

ABD bu yılın petrol fiyatı tahminini artırdı

Almanya'da enflasyon 28 yılın en yüksek seviyesinde

Akaryakıt tüketiciye satışına kadar izlenecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)