E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAvrupa’da doğalgaz fiyatları yükselmeye devam ediyor---

Avrupa’da doğalgaz fiyatları yükselmeye devam ediyor

Avrupa’da doğalgaz fiyatları yükselmeye devam ediyor
12 Ekim 2021 - 14:01 borsagundem.com

Avrupa'da gaz, değişken ve istikrarsız piyasa ile yükseliyor

Trader'lar, Avrupa doğalgaz fiyatlarının soğuk hava koşullarına dair öngörüler ile yükseldi, ancak fiyatlardaki yukarı yönlü hareket son rekor seviyelere göre 'ılımlı' seviyelerde gerçekleşti. Piyasada dengesizlik ve istikrarsızlık ise hala devam ediyor. 

Montel-Foreks'in haberine göre, Hollanda TTF hub'ı gün öncesi kontrat bugün en son 2,53 EUR artışla 85,53 EUR/MWh seviyesinden işlem gördü.

TTF Kasım vadeli kontrat 0,37 EUR yükselişle 85,59 EUR/MWh düzeyinden işlem gerçekleştirdi.

İngiltere NBP hub'ı spot gaz kontratı bugün en son 4,50 p yükselişle 208,00 p/th seviyesinden işlem gerçekleştirdi. NBP hub'ı Kasım ayı 0,42 p yükselişle 217,00 p/th seviyesinden işlem gerçekleştirdi.

Montel Energy Quantified (EQ) verilerine göre, Avrupa'nın en büyük gaz piyasası olan Almanya'da sıcaklıklar Çarşamba günü [yarın] normale göre 3,1 °C aşağıda seyredecek. 

Bir analist, "Geçtiğimiz birkaç hafta içinde yaşananlar, neredeyse tüm risk yönetimi modellerini iptal etti" yorumunu paylaştı.

Piyasa şu anda çoğunlukla yatay bir şekilde hareket ediyor, ancak bu durum "geçici ve istikrarsız" olarak adlandırılıyor.

Avrupa Gaz Altyapısı (Gas Infrastructure Europe) verilerine göre, Avrupa depolama sahaları en son %73 dolulukta görüldü. 

Almanya'da yeni bir petrol krizi mi?

Enerji krizi, emisyon krizine yol açabilir

Avrupa borsaları düşüşle açıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika12 Ekim 2021 16:05

    AB ülkeleri arasında başta Fransa olmak üzere doğu Avrupa ülkeleri nükleer enerji yatırımlarına ağırlık verilmesini istiyor. Almanya nükleer enerji yatırımlarına karşı, son sözü ilerde Almanya söyler.