E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıAvrupa Yunanistan'a odaklandı---

Avrupa Yunanistan'a odaklandı

Avrupa Yunanistan'a odaklandı
14 Temmuz 2015 - 09:07 borsagundem.com

Avrupa Birliği, Yunanistan parlamentosunun karar vermesini bekliyor

Koalisyon görüşmelerinin başlamasıyla birlikte gözler yurtiçi siyasetine çevrilmiş durumda. Dün ilk görüşme AKP-CHP arasında gerçekleşti. CHP Genel Merkezi’ni ziyaret eden Davutoğlu ve ekibi görüşme sonrasında yaptıkları açıklamada, Kılıçdaroğlu ile karşılıklı güven esası içerisinde fikir alışverişinde bulunduklarını belirtti. 

Ayrıca iki tarafın da güçlü bir hükümet için irade anlayışı ortaya konulacağının belirtilmesi, iki parti arasında koalisyon hükümeti kurulması yolunda önemli bir adımın göstergesi oldu. İlk tur görüşmelerinin ardından muhtemelen iki parti arasında ikinci tur görüşmeleri de en kısa sürede başlayacaktır.

Yeni hükümet kurulma çalışmalarına ilişkin olumlu habelerin ardından TL güç kazanmaya devam ediyor. Bir süre 2.66-2.71 aralığında alçalan üçgen formasyonu oluşturan fiyatlar, 2.66 yatay desteğinin de aşağısını kırmış durumda. MACD göstergesinin de sıfır değerninin hemen üzerinde güçlü bir sat sinyali üretmesi aşağı yönlü trendi destekler nitelikte. USDTRY paritesinde fiyatlar 2,70 üzerini aşmadığı müddetçe görünüm negatif kalmaya devam edecektir.

Avrupa Yunan meclisinde çıkacak kararı bekliyor

Dün Yunan hükümeti ile Avrupalı Liderler arasında anlaşmanın sağlanmasının ardından tasarının yarın Yunan Meclisi tarafından onaylanması bekleniyor. Yapılacak oylama sonucunda tasarının onaylanması halinde üç yıl boyunca 86 milyar Euro’luk yardım paketini kullanabilecek. Yunan krizinin şimdilik aşılması ile FED’in faiz arttırımı konusunda böylelikle eli rahatlamış oldu. Global piyaslarda risklerin azalması ile FED faizleri arttırabileceği beklentisinin artması sonucunda da EURUSD paritesinde geri çekilmeler yaşanıyor. Paritede 1.0950 önemli bir destek olmakla birlikte, kırılması halinde 1.0800 seviyesi takip edilebilir.

IKON MENKUL DEĞERLER
www.ikonmenkul.com.tr

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)