E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAvrupa ve Türkiye karbon piyasasına ilgiyi artırmak için çalışıyor---

Avrupa ve Türkiye karbon piyasasına ilgiyi artırmak için çalışıyor

Avrupa ve Türkiye karbon piyasasına ilgiyi artırmak için çalışıyor
21 Nisan 2021 - 14:55 borsagundem.com

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Avrupa Birliği'nin Karbon Sınır Ayarlama Mekanizması (CBAM) planı ve Türkiye'ye etkileri  konusunda değerlendirme notu yayınladı.

EBRD açıklamasında Türkiye'nin karbon fiyatlaması ve piyasasına olan  ilgisinin artırılması için ülke ile birlikte çalışıldığı ifade edildi. Türkiye'nin halihazırda yapılacak düzenlemenin sektörlere olan etkisi  konusunda çalışma yaptığı vurgulandı.

Türkiye ile karbon fiyatlaması ve piyasası konusunda çoklu olarak  birlikte çalışma yapıldığını belirten EBRD, CBAM planının hayata  geçmesi halinde en çok etkilenen sektörlerin demir, çelik ve çimento  üretimi olabileceğini aktardı.

EBRD, Türkiye'nin karbon piyasası çalışmalarına kapasite artırım  desteği yoluyla katkı sağladığının da altını çizdi. Türkiye Karbon Piyasası Geliştirme Destek programının EBRD Hissedar Özel Fonu  tarafından desteklendiği bilgisi verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)