E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarAvrupa hisseleri veriler öncesi düştü---

Avrupa hisseleri veriler öncesi düştü

Avrupa hisseleri veriler öncesi düştü
25 Haziran 2013 - 10:45 borsagundem.com

Avrupa hisse senetleri, beş günlük düşüşün ardından, ABD verileri öncesi düştü

Avrupa hisse senetleri, ABD'de bugün açıklanacak olan ve yükseliş göstermesi beklenen Mayıs ayı dayanıklı tüketim malları siparişleri ve konut fiyatları verileri öncesi, beş gün süren düşüşünün ardından, yukarı yönde hareket etti. ABD endeks vadeli kontratları da yükselirken, Asya hisse senetleri geriledi.
ARM Holdings Plc, Investec Plc'nin "al" tavsiyesi sonrası yüzde 0.7 değer kazandı.
Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.7 yükselerek, Londra saati ile 08:04'te, 277.63 puana çıktı. Avrupa Hisse senetlerinin gösterge endeksi dün, Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin tahvil alımlarının azaltılabileceği yorumunda bulunduğu 22 Mayıs'tan bu yana yüzde 10'dan daha fazla düştü ve "düzeltme" olarak adlandırılan duruma girdi. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları yüzde 0.3 yükselirken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.6 geriledi.
Londra'da HSBC Holdings Plc varlık tahsis müdürü Fredrik Nerbrand, Bloomberg Television'da Anna Edwards ve Mark Barton'a yaptığı değerlendirmede, "Nisan ayından bu yana riskten kaçınma durumu var, bu nedenle, şu anda, ne zaman piyasaya girilip alım yapılacağı üzerinde daha fazla duruluyor," dedi ve "Riskli varlıklara ekleme yapmadan önce, piyasalarda bir miktar istikrar görmem gerek ve bu da, daha istikrarlı büyüme görünümünden kaynaklanacak. Bu da zaman alacak" değerlendirmesinde bulundu.
Stoxx Europe 600 Endeksi Haziran ayında yüzde 7.7 kayba yöneldi ve bu, Ağustos 2011'den bu yana en hızlı düşüşü işaret ediyor. Endeks, tahmini kar toplamının 12.2 katı düzeyde değerleniyor. Bu, Bloomberg'in derlediği verilere göre, 7 Şubat'tan bu yana en düşük seviyeyi işaret ediyor.
HSBC'den Nerbrand, "Bu satış dalgası çeşitlendirmenin ölümü oldu," dedi ve "Bu durum, bana, son birkaç yıldır, bu devasa teşviklere ne denli dayandığımızı gösterdi" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)