E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa Borsaları Yunanistan ile şaha kalktı---

Avrupa Borsaları Yunanistan ile şaha kalktı

Avrupa Borsaları Yunanistan ile şaha kalktı
22 Haziran 2015 - 10:22 borsagundem.com

Yunanistan'ın 1,5 milyar euroluk borç ödemesine ilişkin anlaşma sağlayabileceği haberleri Avrupa borsalarını uçurdu

BORSAGUNDEM.COM

Mevcut kurtarma paketi ay sonunda bitecek olan Yunanistan'ın kreditörlerle anlaşabileceği sinyallerinin alınması, Avrupa Borsalarında sert yükselişlere neden oldu. Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras IMF temsilcileri TSİ 12:00'da bir toplantı yapacak. Avrupa Bölgesi ülkeleri maliye bakanları da saat 20:00'da toplanarak yeni kredi paketini görüşecek. Paketin onaylanması durumunda Yunanistan'ın borç krizi aşılmış olacak. 

Yunanistan'ın anlaşmasına dair beklentiler euronun değer kazanmasını sağladı. Euro/dolar paritesi 1,1373 seviyesine yükselmiş durumda.

Almanya DAX endeksi güne hızlı başladı ve açılışta yüzde 2,9 yükselerek 11.357'ye yükseldi. Fransa CAC 40 endeksi yüzde 2,79 yükselişle 4.949 puanı gördü.  İspanya, İtalya ve İngiltere'de de borsalar yüzde 2'nin üzerinde yükseldi. Geçtiğimiz hafta değer kaybeden Avrupa borsalarında bugün başlayan yükselişin, anlaşma haberi ile sürmesi bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)