E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAtv'nin ortağı hisselerini devrediyor---

Atv'nin ortağı hisselerini devrediyor

Atv'nin ortağı hisselerini devrediyor
24 Ekim 2013 - 16:39 borsagundem.com

ATV'nin yüzde 25 hissesinin sahibi Katarlı Lusail, paylarının Çalık Holding'e devri için Rekabet Kurumu'na başvurdu.

Çalık Holding'in çoğunluk hissesine sahip olduğu Turkuvaz Aktif Televizyon'un (ATV) yüzde 25'ine sahip olan Katar merkezli Lusail International Media Company, paylarının Çalık Holding'e devri için Rekabet Kurumu'na (RK) başvurdu. Rekabet Kurumu'nun internet sitesindeki bilgiye göre, Turkuvaz Aktif'in sermayesinin yüzde 25'inin tüm hak ve vecibeleri ile birlikte Lusail tarafından Çalık Holding'e devrinin yanı sıra Turkuvaz Radyo'nun da yüzde 25'inin tüm hak ve vecibeleri ile birlikte devri yer alıyor.

SERHAT ALBAYRAK DA DEVREDİYOR
Turkuvaz Aktif ve Turkuvaz Radyo'nun yüzde 1'inin tüm hak ve vecibeleri ile birlikte Serhat Albayrak tarafından Ahmet Çalık'a devri de aynı başvuruda yer aldı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun Aralık 2007'de satışa çıkardığı Sabah-ATV'yi 1,1 milyar dolara Çalık Grubu'nun Turkuvaz şirketi alırken, devir Nisan 2008'de gerçekleşmişti.

ÇALIK 750 MİLYON DOLAR KREDİ ALMIŞTI
Çalık Holding, Sabah-ATV satın alınmasının finansmanı için Nisan 2008'de 750 milyon dolarlık kredi alırken, yüzde 25 hisse için de Katar Yatırım İdaresi'nin (QIA) iştiraki Lusail International Media Company ile ortak olmuştu. Çalık Holding ATV televizyonu ve Sabah gazetesinin satışı için yatırım bankası Goldman Sachs'ı yetkilendirmiş, ancak satış süreci sonuçlanmamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)