E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAtlasjet'ten yenilik---

Atlasjet'ten yenilik

Atlasjet'ten yenilik
16 Eylül 2013 - 20:20 borsagundem.com

Atlasjet’in Kuzey Irak’taki iştiraki Zagrosjet tarifeli uçuşlarına başlıyor

Atlasjet’in Kuzey Irak’taki iştiraki Zagrosjet; 2 Ekim’de Erbil’den seferlerine başlıyor. Tarihteki ilk ve tek Kürt taşıyıcı olan Zagrosjet, Orta Doğu, Türkiye ve Avrupa’da ilk aşamada Amman, Beyrut, Stockholm, Ankara ve Adana gibi farklı destinasyonlara resmi seferlerini başlatıyor.  
2 Ekim’de Erbil Uluslararası Havalimanı’ndan Türkiye’ye tarifeli uçuşlara başlayacak olan Zagrosjet, uçuşlarında Business ve Ekonomi sınıfı hizmeti de sunacak.
Irak Federal Hükümeti’nin destek ve yardımları sayesinde, Zagrosjet ile Kürt havacılık tarihinde önemli bir başlangıç yapılacak, bir dönüm noktası gerçekleştirecek.
Ekim 2005’te Zagros Grup tarafından kurulmuş ve Haziran 2013’te Ulaştırma Bakanlığı – Irak tarafından tarifeli ve tarifesiz yolcu ve Kargo uçuşları gerçekleştirmek üzere hava taşıyıcısı olarak ruhsatlandırılan Zagrosjet, 2014’e kadar Umre ve Hac seferlerine başlayacak. Irak’ı dünyaya bağlamayı ve ülkedeki en çok tercih edilen taşıyıcı olmayı amaçlayan Zagrosjet, Avrupa’daki yeni destinasyonlarla büyümesini devam ettirecek.
Ağ genişlemesinin yanı sıra, yakın gelecekte pilotları eğitmek için kendi uçuş akadesini de açacak olan Zagrosjet, uçak bakım ve hizmetleri için de kendi teknik departmanını kuracak.  
Atlasjet’in büyüme stratejisinin diğer havayollarına göre çok daha farklı olduğunun altını çizen Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, bunu şöyle açıkladı:
Türkiye’de, birikmiş ciddi bir havayolu işletmeciliği know-how’ı var. Biz bu birikimi, havacılıkta fırsat pazar olarak gördüğümüz bazı ülkelerde istihdam etmek amacındayız, bir başka deyişle yurtdışına havayolu ihraç ediyoruz. Bu  ülkelerde ya tarifeli milli havayolu ya da güçlü bir turistik havayolu olmayı hedefliyoruz. Kuzey Irak’taki havayolumuz Zagrosjet ile Erbil ve Bağdat’tan İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin Anadolu şehirlerine, ayrıca yine Erbil merkezli olarak Avrupa’ya ve Ortadoğu’ya tarifeli olarak seferler düzenlemeyi planlıyoruz.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)