E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed'in iki şube başkanından ticaret savaşı uyarısı---

Fed'in iki şube başkanından ticaret savaşı uyarısı

Fed'in iki şube başkanından ticaret savaşı uyarısı
27 Haziran 2018 - 07:42 borsagundem.com

Atlanta Fed Başkanı Bostic, "Ticari gerilimler ABD ekonomisi için aşağı yönlü riskleri artırıyor. Bu durum bu yıl 4. faiz artırımını engeller" dedi. Dallas Fed Başkanı Kaplan da, Meksika ve Kanada ile ticari atışmanın ABD'ye zarar vereceğini söyledi

Fed'in Atlanta Başkanı Raphael Bostic ve Dallas Başkanı Robert Kaplan'dan ABD yönetimine ticaret savaşı uyarısı geldi.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, geçtiğimiz hafta boyunca yoğunlaşan ticari gerilimlerin ekonomi için aşağı yönlü riskleri artırdığını belirtti ve işlerin kötüye gitmesi halinde bu yıl için dördüncü faiz artırımının elenebileceğini ifade etti.

Birmingham Sivil Haklar Enstitüsü'nde konuşan Bostic, "Ticari gerilimler yolunda ilerlendikçe, ekonominin geneli için risklerin aşağı yönlü olduğunu daha fazla hissediyorum" dedi.

GERÇEK TEHDİT ÇİN

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, Banka'nın para politikasının hala genişlemeci olduğuna inandığını belirtti ve Fed'in genişlemeci olmayı dururmadan önce en az 2 kez daha faiz artırabileceğine işaret
etti. Houston'da konuşan Kaplan, "Benim görüşüme göre Fed hala genişlemeci" dedi.

Kaplan katıldığı toplantıda ayrıca, ABD için ticarette gerçek tehdidin Çin olduğunu belirterek, Meksika ve Kanada ile ticarette atışma uzun sürer ve Çin'in tehditlerine odaklanılmaz ise ABD'nin zaman ve rekabet gücünü kaybetmesi riski olduğunu vurguladı. 

ABD ekonomisinin bu yıl uygulanan vergi indirimlerinin etkisi ile yüzde 2,75 büyümesini beklediğini ifade eden Kaplan, gelecek yıl ise büyümenin yavaşlayacağını öngördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie27 Haziran 2018 10:54

    Siz kimsiniz ya FED başkanları. Bu sene sonu dolar 5 TL olmazsa o zaman sizden hesap sorar bu millet. Adam gibi arttırın faizleri çabuk.