E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAtında grev çanları çalıyor---

Atında grev çanları çalıyor

Atında grev çanları çalıyor
06 Temmuz 2013 - 02:23 borsagundem.com

Hükümetle anlaşamayan Darphane çalışanları, 8 Temmuz’da greve gidecek

Hükümetten 500 liralık zam ve sosyal haklarda iyileştirme bekleyen 257 işçi, sonuç alıncaya kadar grev yapacak, sendikaya göre greve giden işçiler yerine başkaları çalıştırılamayacak. Millyet'in haberine göre grev olasılığı, düğün sezonu öncesinde altın darboğazı tehlikesini de gündeme getirdi.
Basın-İş Sendikası 17 Haziran’da, aldığı grev karar doğrultusunda işyerlerine grev ilanını asmıştı. Sendika, altın, bozuk para, pasaport, nüfus cüzdanı ve benzeri kıymetli evrakların basıldığı Darphane, Damga Matbaası Genel Müdürlüğü ve bağlı işyerlerinde 8 Temmuz günü greve çıkılacağı belirtilerek, “Son yıllarda iş sağlığı ve güvenliğine uygun önlemlerin alınmamasına bağlı olarak meslek hastalıklarında artışlar gözlenmektedir. Aldıkları ücretler oldukça düşük kalmaktadır” denildi.
500 liralık fark var
Basın-İş Sendikası Genel Başkanı Yakup Akkaya, Darphane’de 15 yıllık kıdeme sahip işçilerin yüzde  99’unun evli ve çocuklu olduğunu, yüzde 65’inin de kirada oturduğunu belirterek, artış istedi.
Başka işçi çalıştırmak...
Basın-İş Genel Sekreteri Savaş Nigar ise, hükümetin, grevciler yerine başka işçilerle üretim yapmasının mümkün olmadığını; altın, bozuk para gibi materyalleri basan personelin yerine Hazine’den başka personel getirilmesinin yasal olarak mümkün olmadığını ifade etti.
Savaş Nigar, “Grevin yaşatacağı ekonomik sıkıntıyı uzmanlar ve hükümet daha iyi değerlendirir” diye konuştu.
Kara borsa olur mu?
Geçtiğimiz günlerde Milliyet’e açıklama yapan İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Alaattin Kameroğlu da, “Velev ki grev oldu. 7-8 Ağustos gibi Ramazan Bayramı başlıyor. Eylül sonuna kadar anormal bir düğün sezonu olacak. Ciddi manada altın ihtiyacı olur. Böyle bir dönemde grev tehlikeler arz eder. Uyanıklar kara borsa yapar. Cumhuriyet altınını taklit eden kalpazanlar çıkar. Darphane tarihinde en çok altın ürettiği dönem. Kara borsacıların ekmeğine yağ sürülür” uyarısında bulunmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)