E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAtatürk'e Türkçe kitabında saygısızlık---

Atatürk'e Türkçe kitabında saygısızlık

Atatürk'e Türkçe kitabında saygısızlık
11 Kasım 2017 - 10:10 borsagundem.com

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'e ilişkin olarak öğrencilerin ders kitaplarında terbiyesizce yazılmış cümle yer aldı

Milli Eğitim Bakanlığı, Yılmaz’ın ‘ateş, su, toprak’ ve son olarak saydığı ‘tahta’yı element kabul etti ve fen bilimleri ders kitabına koydu. MEB’in Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden yayımlanan 8’inci sınıf ‘Fen Bilimleri’ ders kitabının 58’inci sayfasında doğadaki maddeler için “M.Ö. 300’lü yıllarda doğada dört çeşit madde olduğu düşünülerek maddeler; ateş, su, toprak ve tahta olarak sınıflandırılmıştır” ifadesi kullanıldı.

TÜRKÇE KİTABINDA ATA'YA SAYGISIZLIK

MEB tarafından hazırlanan 5. sınıf Türkçe ders kitabında da Ata’ya saygısızlık yapıldı. 61’inci sayfadaki ‘Dersimiz Atatürk’ bölümünde, “Her 10 Kasım sabahı saat 09.05’te, çığlık çığlığa çalan sirenlerle birlikte millet olarak saygı içinde çakılıp kalıyoruz” ifadesi kullanıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmet Budak12 Kasım 2017 04:37

    Atatürk ve arkadaşları diyelim çünkü insanlar tek başına kolay kolay hiç bir şeyi başaramazlar.Cephedeki er den tutun İsmet paşa ya kadar ülkenin tüm insanları Atamızın etrafında kilitlenmiş onun liderliğinde kurtuluş savaşını gerçekleştirmiştir.Atatürk olmasaydı başka biri olurmuydu olmazmıydı önemli olan var olan şeydir.Başarıdır Cumhuriyetin kurulmasıdır.Kolay değil şu anda Türkiye Cumhuriyeti kurulmayabilirdi.tarihteki sayfalara gidebilirdik.İnsanlarımız köle şeklinde kaybolur giderdi.Haksızlık etmeyelim.İyiki Atatürk doğmuş bir çok insanı easretten kurtarmıştır.Elbette seveni olur olmaz hiç önemli değil.Sonuca ulaşılmış bir ulus kurtarılmıştır.

  • Kerim12 Kasım 2017 01:59

    Çok merak ediyorum.Eğer 1919 larda Atatürk sahneye çıkmasaydı.Parçalanmış her cephede yenilmiş,Topraklar işgal edilmiş Osmanlı devletimiz ve yönetenler bu ülkeyi bu durumdan nasıl çıkartacaklardı.Bu klasik basit bir soru gibi olsada,gerçekten ne olacaktı sorusuna doğru rasyonel aklı selim bir yanıt verilmelİ.Aksi taktirde Atatürk'e bu ülkede dil uzatmak gerçekten Vatan hainliğidir.

  • Yorumlari surekli tiklayan namussuz...12 Kasım 2017 00:31

    Durust deilsin..trolsun bil bunu..isin gucun maniplasyon...asagidaki yorumlarin cogu saygin ama sen saygisizsin..Ayni kisi surekli yorumlari tikliyor...oy veriyor..Durust ol durust

  • Hasan aydın11 Kasım 2017 22:38

    Mevzu bahis atatürke hakaret olunca meb ne yapıyor diye yaygara koparanlar.

  • FATİH İSLAMBUL11 Kasım 2017 18:28

    Allaha küfür eden peygamberimize küfür eden saygısızlık yapanlar her şeyi yapar sonunda isteselerde istemeselerde Allahın huzuruna çıkarlar ama yinede yapacağından geri kalmazlar

  • mahir11 Kasım 2017 16:43

    cahil insanların menfaat için kendisini vatanını satanlar Atatürk ten korsun tabi. Türküm demesin ülkeden defolup gitsin.

  • .11 Kasım 2017 14:17

    MEB, her ay yeni bir skandal ile anılıyor. bunlar kime sırtını dayamişlarsa artık defedilsinler. köhne zihniyetlerin eğitimlerin başına geçirilmesi kabul edilemez.

  • özgür11 Kasım 2017 14:06

    Atatürk ten korkun. ne kadar büyük bir insanmış ki yokluğundan bile korkuyorsunuz.

  • Vatansever11 Kasım 2017 13:51

    Hertkez SAYGI Cercevesi icinde herseyi tartisabilir,aksi taktirde baskalari senin icin karar verir/dayatir ve sana uygulamak duser yani uygulattirilir.....

  • ahmet11 Kasım 2017 13:05

    ne yazık ki bizim milli eğitim kitaplarını hazırlayanlar halen milli değil bunu yazan ancak bir Türk düşmanı olabilir.

  • türkoğlu11 Kasım 2017 12:06

    Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e bu kaçıncı saygısızlık ama hiç bir müdahale veya MEB' dan tek bir gözaltını bırakın disiplin cezası bile alanı basında görmedim. Şunu tüm Sivri Zekalılar o örümcek beyninin bir köşesine not etsin, Biz Türkler İçin Osman Bey nasıl Osmanlı İmparatorluğumuzun Kurucu lideriyse Atatürk'te İşgal Altındaki bitmiş parçalanmış Osmanlı devletimizin yerine Kurtuluş mücadelesini başlatıp bugünkü Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin kurucu lideridir. Hiç bir Allah'ın kulu Yüce Türk Milletinin kurucu liderine dil uzatamaz. kısa ve öz Osman Bey'de bizim Atatürk'te bizim kurucu liderimizdir. SONZSUZA DENK

  • Bika11 Kasım 2017 11:40

    Her 10 Kasım günü saat 09.05’te, çalan sirenlerle birlikte Türk ulusu olarak Ata'mıza saygı duruşu yapıyoruz, demek varken.

  • Nasıl inanmalıyım 11 Kasım 2017 10:23

    Bunların ATATÜRK anlayışı bu kadar. Yani gerçek yüzleri ortada.