E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya'da piyasalar kararsız---

Asya'da piyasalar kararsız

Asya'da piyasalar kararsız
30 Ağustos 2013 - 09:07 borsagundem.com

Haftanın son işlem gününde ABD'den devralınan iyimser havanın devamı gelmedi. Endeksler karışık seyir takip ediyor

Suriye endişelerinin ötlenmesi ve ABD’den gelen büyüme rakamları ile ABD piyasaları günü yükseliş ile tamamladı. Dolar değer kazanırken ABD 10 yıllıklarından 1 baz puanlık gerileme ise yüzde 2.761 seviyesine geldi.
Yeni günde Asya’da da bu havanın daha karışık bir hal aldığı görülüyor. Güne yükseliş ile başlayan endeksler gün içinde yön değiştirmeye başladı. MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.1’lik sınırlı yükseliş ile güne devam ediyor. Nikkie yüzde 1.1’lik yükseliş ile başladığı güne yüzde 0.49’luk düşüşle devam ediyor. Topix tarafından da yüzde 1 üzerinde açılış yaşanırken gün içinde yüzde 0.70’lik düşüş ile gün devam ediyor. Gün içinde ülkede Temmuz ayı tüketici fiyatların yüzde 0.7’ olarak açıklandı. Sanayi üretimi verisi ise Temmuz’da yüzde 3.2’lik artış kaydetti. Piyasa beklentisi yüzde 3.7 gelmesi yönündeydi. Haftanın son işlem gününde Yen 98.34 seviyesinde.
Çin’de ise banka bilançoları ile endekslerin düştüğü görülüyor. Hang Seng yüzde 0.06’lık sınırlı düşüş yaşarken Şanghay endeksi yüzde 0.25’lik primle güne devam ediyor. Ülkede yavaşlayan ekonomi fiyatlanıyor.
Avustralya’da madencilik şirketlerine gelen alımlar endeksi taşıyor. S&P/ASX yüzde 0.51’lik primle güne devam ediyor.
Güney Kore Kospi  yüzde 0.6’lık yükseliş yaşıyor. Yeni Zelanda NZX 50 endeksi yüzde 0.1’lik artış yaşıyor. Tayvan Taiex yüzde 0.7 yükselirken Singapur ise yüzde 0.1 artış yaşıyor. Gelişen ülkelerde en çok sorun yaşayan ülke Hindistan’da ise Sensex yüzde 0.2 yukarıda.
Endonezya’da dün merkez bankasının faiz artırım kararı sonrasından Jakarta endeksi yükselirken Asya’da en kötü performansı gösteren ikinci kur olan rupi yüzde 1.2’lik düşüş kaydetti

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)