E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden YükseldiASYAB: Stratejik ortaklık---

ASYAB: Stratejik ortaklık

ASYAB: Stratejik ortaklık
26 Mart 2014 - 10:07 borsagundem.com

Asya Bank stratejik ortaklık için Katar merkezli Qatar Islamic Bank (“QIB”) ile görüşmelere başladı

Dün piyasa kapanışında Qatar Islamic Bank ile stratejik ortaklık görüşmelerine başlandığı haberi, son bir yılda yüzde 50 değer kaybeden Asya Bank hisselerinin tavan fiyattan açılmasına neden oldu. Asya Bank hisseleri yüzde 10,81 primle 1,23 TL'den işleme başladı.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası Hükümet-Cemat kavgasının ortasında kalan Türkiye’nin önde gelen katılım bankalarından Bank Asya’dan flaş ortaklık görüşmesi açıklaması geldi. Asya Katılım Bankası A.Ş. Katar'ın en büyük İslami bankası olan Qatar Islamic Bank (QIB) ile stratejik ortaklık kurulması amacıyla münhasır görüşmelere başladı. KAP'a gönderilen açıklamada, bu görüşmelerin, QIB'nin Bank Asya'da stratejik ortak olması amacıyla yapıldığı belirtildi. Bankadan yapılan açıklamada ortaklık tesis sürecinin yasal izinlerin alınması ile birlikte kısa süre içerisinde neticelendirilmesi planlandığı bildirildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • haydar28 Mart 2014 11:01

    ba ba baaaa..stratejik ortaklık..Manası kendinden menkul bir kelime..Nasıl ortak yani..stratejik olarak ortak.. Yersen..

  • salih27 Mart 2014 23:31

    borsada batmakta olan şirketlerin son vurgun yapmak için yaptıkları oyun olabilir bu oyunu çok gördük neyi görüşmüşler her kes birbiriyle görüşe bilir görüştük derler artırırlar sonrada iflas ederler böylace son vurgunu yaparlar iflas öncesi son vurgun olabilir