E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarAsya ve ABD borsaları düştü---

Asya ve ABD borsaları düştü

Asya ve ABD borsaları düştü
25 Haziran 2013 - 08:29 borsagundem.com

Asya ve ABD borsaları Çİn'e yönelik endişelerle düştü

Asya genelinde borsalar Çin borsasındaki kayıpların öncülüğünde bugün düştü. Likidite sıkışıklığının Çin'in ekonomik büyümesini tehdit edebileceği endişesiyle Çin'de kayıplar bugün de devam ederken, emtia fiyatlarında da düşüş gerçekleşti.
MSCI'nın Japonya hariç Asya Pasifik borsalar endeksi dünkü yüzde 1.8 düşüşün ardından bugün de yüzde 0.8'lik değer kaybederek 11 ayın en düşük düzeyine indi.
ABD borsaları, Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) sağladığı parasal desteğin azalacağı endişeleriyle devam eden satışlar ve Çin borsasındaki kayıpların ardından dün yüzde 1'in üzerinde düştü. Seansın ikinci yarısında kayıpların bir bölümü telafi edilse de S&P 500 endeksi son dört seansın üçünde yüzde 1'in üzerinde düşüş kaydetmiş oldu.
Kayıpların bir noktada yüzde 2'ye kadar ulaşmasının ardından, Fed yönetiminden iki ismin parasal desteklerin hemen sona ereceği yönünde oluşan beklentiyi zayıflatan açıklamalarda bulunması sonrasında piyasada bir miktar toparlanma gerçekleşti. S&P 500'ün bütün alt sektörleri düşüşle kapanırken, kayıplara büyüme görünümüne ve artan faizlere en çok duyarlı olan malzeme, endüstri ve finans hisseleri öncülük etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)