E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya piyasaları sakin bir seyir izliyor---

Asya piyasaları sakin bir seyir izliyor

Asya piyasaları sakin bir seyir izliyor
15 Aralık 2021 - 08:03 borsagundem.com

Asya hisse senetleri Çarşamba günkü işlemlerde sakin bir seans geçiriyor


Asya Pasifik bölgesi'nde endeksler yataya yakın seyrediyor.

Yatırımcılar Çin'den gelen ekonomik verileri izledi. Çin ekonomisi Kasım ayında, emlak piyasasındaki gerileme ve tekrarlayan Kovid salgınlarından kaynaklanan aksaklıkların etkisi ile daha da yavaşladı.

Sanayi üretimi Kasım ayında geçen yılın aynı dönemine yüzde 3,8 arttı ve Ekim ayındaki yüzde 3,5’lik artışa kıyasla hızlanarak, ekonomistlerin yüzde 3,7’lik artış tahmininin üzerinde gerçekleşti.

Perakende satışlardaki artış söz konusu dönemde yüzde 3,9’a yavaşladı ve ekonomistlerin yüzde 4,7’lik artış tahmininin gerisinde kaldı. Restoran ve ikram hizmetleri sektöründe satışlar, yenilenen virüs salgınından dolayı insanların evlerinde kalmalarından dolayı yüzde 2,7 düştü.

Japonya'da Nikkei 225 ve Topix Endeksleri de yatay seyretti. Avustralyta ve Güney Kore Borsaları hafif geriledi.

Çin'in sanayi üretimi beklentilerin üzerinde büyüdü

Kasım ayında sanayi üretimi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,8 arttı. Ekim ayında yüzde 3,5 olan sanayi üretimi artışının Kasım ayında yüzde 3,6'ya yükselmesi bekleniyordu.

Perakende satışlar ise Kasım ayında analist beklentilerinin gerisinde bir performans gösterdi. Ekim ayında yüzde 4,9 olan ve Kasım ayında yüzde 4,6'ya gerilemesi beklenen yıllık perakende satış artış oranı yüzde 3,6'ya düştü.

Çin'de Ocak-Kasım döneminde sabit varlık yatırımları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,2 büyüdü. Ekonomistler ise Ocak-Ekim döneminde yüzde 6,1 olan artış oranının ilk 11 ay sonunda yüzde 5,4 olmasını bekliyorlardı.

Çin Merkez Bankası orta vadeli kredi kolaylığı yolu ile finansal sisteme 500 milyar yuan verdi

Faiz oranı ise 20 aydır olduğu gibi değişmeyerek yüzde 2,95 oldu.

Çin MB ayrıca 7 gün vadeli ters repo ile bankacılık sistemine 10 milyar yuan verdi. 7 günlük ters repoda faiz dün gerçekleştirilen aynı miktardaki operasyonda olduğu gibi yüzde 2,20 seviyesinde oluştu.

ABD borsaları Fed'in faiz kararı öncesi düşüşle kapandı

 

Ekonomi cari fazla ile büyüyecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)