E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları yılın ikinci yarısına alımla başladı ---

Asya borsaları yılın ikinci yarısına alımla başladı

Asya borsaları yılın ikinci yarısına alımla başladı
03 Temmuz 2017 - 08:13 borsagundem.com

İlk yarıyı yükselişle tamamlıyan Asya borsaları yılın ikinci yarısına pozitif başlangıç yaptı

Asya borsaları yükselişle kapattığı iki çeyreğin ardından yeni çeyrek döneme iki yılın zirvelerinde tutunarak başlarken, tahvil piyasaları başlıca merkez bankalarının para politikasını sıkılaştıracağı beklentisiyle baskı altında bulunuyor.
Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.1 ekside geçen hafta gördüğü iki haftanın zirvesine yakın seviyelerde bulunuyor. Japonya'nın Nikkei endeksi ve ABD endeks vadeli işlemleri 
de yüzde 0.2 artıda seyrediyor. Çin'de bugün açıklanan imalat PMI verisi sektörün daralma beklentilerine karşılık büyüdüğünü göstererek dünyanın ikinci büyük ekonomisinde ekonomik büyümenin istikrar kazandığına işaret etti.
ABD borsalarının ilk yarı performansına bakıldığında S&P 500 endeksi 2013 yılından bu yana en yüksek ilk yarı kazanımlarını kaydederken, Nasdaq ilk yarıda sekiz yılın en iyi performansını kaydetti. Avrupa borsaları ise Avrupa ve İngiltere merkez bankalarının para politikasında sıkılaştırılmaya hazır olduklarını geçen hafta açıklamalarının ardından ABD'ye kıyasla zayıf kaldı.
Avrupa'nın 300 büyük şirketini izleyen FTSEurofirst 300 endeksi Cuma günü 10 haftanın dip seviyesini gördü. Küresel tahvil getirileri, Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi'nin Salı günü yaptığı para politikasında sıkılaştırma yanlısı açıklamaların ardından keskin şekilde yükselirken, Almanya'nın tahvil getirileri de Aralık 2015'in son haftasından bu yana en sert yükseliş kaydetti. ABD Hazine tahvil getirileri de bundan destek bularak yükselişe geçerken, 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin getirisi bu sabah yüzde 2.320 ile bir buçuk ayın zirvesine çıktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)