E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları 'veriyle' yükseldi---

Asya borsaları 'veriyle' yükseldi

Asya borsaları 'veriyle' yükseldi
13 Ocak 2014 - 08:58 borsagundem.com

Asya borsaları ABD'de açıklanan tarım dışı istihdam verisinin ardından, Fed'le ilgili beklentiyle bugün yükseldi

Asya borsaları ABD'de Cuma günü açıklanan ve beklentilerin çok altında çıkan tarım dışı istihdam verisinin ardından Fed'in faizleri daha uzun süre düşük seviyede tutacağı beklentisinin artmasıyla bugün yükseldi. MSCI'nın Japonya hariç Asya Pasifik borsalar endeksi . Bugün yüzde 0.6 yükselirken, endeksler Güney Kore'de yüzde 0.7, Filipinler'de yüzde 1.7 ve Endonezya'da yüzde 2'nin üzerinde yükseldi. Japonya'da borsa bugün tatil nedeniyle kapalı. ABD çalışma bakanlığı verilerine göre, Aralık'ta tarım dışı istihdam 74,000 ile beklentilerin çok altında artarken, işsizlik oranı yüzde 6.7'ye geriledi ve Ekim 2008'den beri en düşük seviyede açıklandı. Reuters anketine katılan ekonomistler tarım dışı istihdamın Aralık'ta 196,000 artmasını bekliyorlardı.
ABD'de S&P 500 endeksi ve Nasdaq beklentilerin çok altında gelen tarım dışı istihdam verisi sonrası ekonominin gücü ve Fed'in sağladığı destekler konusunda oluşan soru işaretlerinin ardından Cuma günü hafif yükseldi. Finans ve enerji hisseleri seansın en çok kaybedenleri oldu. ABD'de geçen hafta S&P 500 yüzde 0.6, Nasdaq yüzde 1 yükselirken Dow endeksi yüzde 0.2 düşüş kaydetti.
Konut inşaat şirketlerinin hisseleri, istihdam verisi sonrası ABD'nin 10 yıllık tahvil getirisinin sert düşmesinin ardından değer kazandı.ABD'de son çeyrek bilanço dönemi geçen hafta Alcoa  ile başlarken bu hafta da bazı büyük bankalar çeyreklik ve tüm yıla ait sonuçlarını açıklayacaklar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)