E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları iki yılın en yükseğinde ---

Asya borsaları iki yılın en yükseğinde

Asya borsaları iki yılın en yükseğinde
13 Temmuz 2017 - 08:11 borsagundem.com

ABD'de para politikasının ancak çok yavaş sıkılaştırılabileceği beklentisiyle borsalar yükselişine hız kattı

Asya borsaları, yatırımcıların ABD'de para politikasının ancak çok yavaş sıkılaştırılabileceği beklentisiyle rekor kıran Wall Street'ten destek bularak iki yılın en yüksek seviyesini görürken, tahvil getirileri de geriledi.
Kanada doları, merkez bankasının yedi yıldır ilk kez faiz artırması ve yeni faiz artırımlarına açık kapı bırakmasının ardından 11 ayın en yüksek seviyesine sıçradı. Yatırımcılar Fed Başkanı Janet Yellen'in Kongre'ye dün yaptığı açıklamalarda para politikasında sıkılaştırma yanlısı sert bir tutum benimsememesinin ardından rahatlarken, Yellen'in açıklamaları risk almak için yeşil ışık olarak değerlendirildi. Yellen ile artan risk iştahı, Çin'den gelen güçlü Haziran ayı ihracat ve ithalat verisinden de destek buldu. Çin'deki 300 büyük şirketi izleyen CSI300 endeksini yüzde 0.4 arttı. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi , yüzde 1.2 yükselerek Mayıs 2015'ten bu yana en yüksek seviyesini gördü.
Avustralya ana endeksi  yüzde 1 yükselirken, Güney Kore endeksi , merkez bankasının tüketici harcamalarını desteklemek için gevşek para politikasını sürdürmesinin ardından yüzde 1.1 arttı. Japonya'nın Nikkei endeksindeki kazanımlar yenin değer kazanması nedeniyle yüzde 0.15 ile sınırlı kaldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)