E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAsya borsaları değer kaybetti---

Asya borsaları değer kaybetti

Asya borsaları değer kaybetti
05 Şubat 2014 - 08:36 borsagundem.com

Japon yenine ve tahvillere olan talebin artması, Asya borsaları düştü...

Asya borsaları güvenli liman olarak görülen Japon yenine ve tahvillere olan talebin artmasıyla bugün düştü. Piyasadaki kırılganlık konusunda uyaran işlemciler, ABD'de Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verisinin beklendiğini belirttiler. Piyasada bugün de yine ABD'de açıklanacak ADP özel istihdam verisi izlenecek. MSCI'nın Japonya hariç Asya Pasifik borsalar endeksi bugün yüzde 0.3 düştü.

ABD borsaları son ayların en büyük kayıplarının görülmesinin ardından bazı şirketlerden gelen güçlü bilançolarla dün yükseldi. Yatırımcılar, gelişmekte olan piyasalara dair endişelerin de azalmasıyla ABD borsalarında son seanslarda görülen kayıpların ardından hisse fiyatlarında gelinen düşük seviyelerden alım yapmayı cazip buldular.

Moda devi Michael Kors'un  hisseleri şirketin kârını yüzde 77 artırmasının ardından yüzde 17.3 değer kazanırken, İsviçre bankası UBS'in  ABD'de işlem gören hisseleri bankanın beklentilerin üzerinde kâr açıklamasının ardından yüzde 5.9 yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)