E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları, Çin verisi öncesi düşüşte---

Asya borsaları, Çin verisi öncesi düşüşte

Asya borsaları, Çin verisi öncesi düşüşte
07 Ağustos 2023 - 07:12 borsagundem.com

Asya piyasaları, Çin enflasyon verilerini öncesi negatif seyrediyor.


Asya-Pasifik piyasaları, yatırımcıların bu hafta Çin'in enflasyon rakamlarını ve ticaret dengesini beklemesiyle büyük ölçüde düştü.

Çin, Salı günü ticaret dengesini ve Çarşamba günü ülkenin toparlanma gidişatına dair ipuçları verecek olan enflasyon verilerini yayınlayacak.

Pazartesi günü, Tayland Temmuz ayı enflasyon verilerini yayınlayacak ve Endonezya ikinci çeyrek büyüme verilerini açıklayacak.

Japon Nikkei 225 yüzde 0,11 düştü, ancak Topix yüzde 0,19 yükseldi. Japonya Merkez Bankası, getiri eğrisi kontrol politikasına ilişkin duruşunu düzenlediği 28 Temmuz toplantısına ilişkin görüş özetini yayınlayacak.

Avustralya'da S&P/ASX 200 yüzde 0,26, Güney Kore'den Kospi marjinal bir şekilde yükseldi. Ancak Kosdaq yüzde 1.56 düştü.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi marjinal bir düşüş yaşarken, anakara Çin piyasaları da negatif bölgedeydi. Shanghai Bileşik Endeksi yüzde 0,73, Shenzhen Bileşen Endeksi ise yüzde 0,53 oranında değer kaybetti.

Küresel borsalar ABD enflasyonuna odaklandı

 

Yatırımcılara son 3 ayda yüzde 100 ve üzeri kazandıran borsa şirketleri

 

Küresel savunma ve havacılık şirketlerinin borsada hayal kırıklığı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)