E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAşı olmak orucu bozar mı? Diyanet açıkladı!---

Aşı olmak orucu bozar mı? Diyanet açıkladı!

Aşı olmak orucu bozar mı? Diyanet açıkladı!
02 Nisan 2021 - 12:34 borsagundem.com

Ramazan ayına yaklaşılması ile birlikte korona virüs aşısı olmak isteyen ancak oruç tutan binlerce Müslüman, bu kez de "Aşı olmak orucu bozar mı?" sorusuna yanıt aradı.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) 2. Başkanı Hacı Yusuf Eryazğan, “Özellikle kronik hastalar ve 60 yaş üzeri, aile hekimlerine aşının orucu bozup bozmayacağını soruyor. Ancak salgının bitmesi için aşılama yavaşlamamalı. Bu noktada Diyanet’in ve Sağlık Bakanlığı’nın vatandaşın kafasındaki soru işaretini gidermesi gerekiyor” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu “Aşı orucu bozar mı” sorusuna şu yanıtı veriyor: “Besin değeri taşımayan aşılar orucu bozmaz. Tedavisi devam eden hastalar, sağlıklarına kavuşup tedavileri sona erinceye kadar oruçlarını erteleyebilirler. Bununla birlikte, oruç tutmalarına başka bir engel bulunmuyorsa, iğnelerini iftardan sonra yaptırmaları yerinde olur.”

Erdoğan açıkladı! Ramazan için yeni yasaklar getirildi

 

Taksim Camii Ramazan'da açılacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • malak02 Nisan 2021 14:08

    burna pudra şekeri çekmek peki?

  • ÖNCE İNSAN02 Nisan 2021 13:34

    senin orucun bozulacak diye, insanları riske atmak ahlakimidir?

  • AS02 Nisan 2021 13:23

    ''Besin değeri taşımayan aşılar'' ?? Yahu benim bildiğim aşılar salgından korunmak için, salgına neden olan virüsten elde ediliyor ve salgını önleme amacıyla kullanılıyor, insanları beslemek için değil... Ne diyelim, böyle soruya böyle cevap...

  • EY AKIL!02 Nisan 2021 13:16

    Allah insanların kafatasının içine bir beyin yerleştirmiş, insanlar bu beyni  kullansınlar diye, düşünün önünüzde amansız bir salgın var ve yakalananlar ölüm tehlikesiyle karşıkarşıya ve bunu önlemenin tek yolu da aşı, allah ne demiş kendinizi ve sevdiklerinizi koruyun demiş, oruç tutmakla inancınızın gereğini yerine getiriyorsunuz ancak aşı olmakla hem kendinizi hem de sevdiklerinizi korumuş oluyorsunuz, şimdi söyleyin hangisi daha hayırlı?

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ02 Nisan 2021 17:12

    O zaman sen din görevlisi ol.hakim ol, futbolcu ol ekonomist ol.bilgisayar mühendisi ol.ol ol..sen bu fetvaya ister inanırsın ister inanmasın.sen daha kıçını dahi yıkamasını bilmiyorsundur.kalkmış fetva vermeye kalkıyorsun.bırak da işin ehli ve uzmanı görevlileri kimse fetvasını verirsin sen isten inanır yaparsın isten inanmaz yapmazsın.