E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriASELSAN'dan Kara Kuvvetlerine 'ejderha gözü'---

ASELSAN'dan Kara Kuvvetlerine 'ejderha gözü'

ASELSAN'dan Kara Kuvvetlerine 'ejderha gözü'
27 Haziran 2020 - 17:54 borsagundem.com

Kara Kuvvetleri Komutanlığı ihtiyacı için Milli Savunma Bakanlığı ile imzalanan Portatif Termal Kamera sözleşmesi kapsamında, son parti Dragoneye Elektro-Optik Sensör Sistemi teslimatı tamamlandı.

ASELSAN, Kara Kuvvetleri Komutanlığı için ürettiği Dragoneye (ejderha gözü) Elektro-Optik Sensör Sistemi teslimatını tamamlandı.

Alınan bilgiye göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ihtiyacı için Milli Savunma Bakanlığı ile imzalanan Portatif Termal Kamera sözleşmesi kapsamında son parti teslimatı gerçekleştirildi. Böylece sözleşme kapsamında tüm teslimat yükümlülükleri başarıyla tamamlanarak sistemler Kara Kuvvetleri Komutanlığının kullanımına sunulmuş oldu.

Dragoneye Sistemi, Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından özellikle sınır birliklerinde ve karakollarda yoğun ve etkin şekilde kullanılıyor.

Soğutmalı Termal Kamera, Yüksek Çözünürlüklü Gündüz Kamerası, Lazer Mesafe Ölçer, Dijital Manyetik Pusula ve GPS alt sistemlerini içeren entegre bir elektro-optik sensör sistemi olan Dragoneye, araç üstü ve sabit kullanım amacıyla olmak üzere iki farklı konfigürasyonda üretiliyor.

Yurt içinde ve dışında çok sayıda teslimat

Sistemin seri üretimine 2019 içerisinde başlanmış olmasına rağmen, yurt içi ve dışı müşterilere bugüne kadar çok sayıda teslimat gerçekleştirildi. 2020 ve sonrasındaki teslimatlara yönelik çalışmalar ise ara vermeden devam ediyor.

Tüm müşteriler tarafından en üst düzeyde takip edilen söz konusu sistem, yüksek performansı ile müşteriler tarafından beğeni topluyor.

Dragoneye sisteminde bulunan yüksek performanslı termal kamera sayesinde, sistem, kullanıcısına gündüz, gece ve olumsuz hava koşullarında görüş imkanı sağlıyor. Hedef koordinatlarının yüksek hassasiyet ile tespit edilmesini sağlayan sistem, böylece çeşitli iletişim araçları ile tespit edilen bu koordinat bilgisinin diğer destek unsurlarına iletilmesinde öncü rol oynuyor. Dragoneye, sınır gözetleme, sahil güvenlik, keşif, durumsal farkındalık, uzun mesafe gözetleme, emniyet birimlerinin ihtiyaçları için kullanılıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 62,20
En Yüksek: 63,20
En Düşük: 61,50
Değişim 0,16 %
FK: 19,45
PD / DD: 1,62
İşlem Hacmi 2.914.191.217
Toplam Adet: 46.743.807
Ağırlıklı Ort.: 62,40
ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kerim28 Haziran 2020 22:46

    Aselsanimiz satlik değildir.uygun yerlere geldikçe alinir

  • Yeni Dünya Düzeni27 Haziran 2020 22:58

    Yabancının hangi hisse  veya  emtiya üzerinde oyunu  yok hepsinde  oyunları  mevcut biz  canak tuttukca  bu  böyle  gidecek  uyanmak  gerek  tarih 2008-9 bu  yılllarda brent  petrol 147 usd benjaminiydi ne  degişdi  de  bugün 19 usd benjamini bakın arap baharı altında işgal ettikleri IRAK-MISIR-LİBYA-vs oyun  bu hic  duydunuzmu benjamin son 20 yılın altına  gelmiş veya ons gelmez  neden  biliyormusunuz ABD nin arka bahçesinde bulunan IMF var şimdilerde Oyun kurucu türk yatırımcılar bunu bilen yabancı terso 2008 ve 2009 da küçük yatırımcı bret petrol nasıl alınırdı bilmezdi  şimdilerde  bircok yatırımcı brent petrol nasıl  ve  hangi bankalarda alınır biliyor  :D  :D 

  • İsmi büyük ama çapsız27 Haziran 2020 22:04

    Şirketin ana iş konusunda sıkıntı yok Ancak veresiye çalışıyor Halka açık şirket olduğunu bazen unutuyor Devlet değilde özelde olsa 100 tl üstünde idi Adam gibi temettüsünü verirdi koklatmazdı İki yabancı tahtaya çullanmış ne kadar ky varsa parasını hüplüyor Yazık milli duygular ile girenlerin çoğu çarpıldı... Milli diye gşrersen onlarda sana giriyor

  • Vatandaş28 Haziran 2020 05:54

    Borsaya giren şirketin milli'si olmaz...Şunu bir öğrenemediniz...Borsaya kote olduktan sonra hisseye kim hakimse onun borusu öter...Ne yani,milli diye size paramı vermesi lazım,paramı kazandıracak herkese...Değeri ne ise hisseye yansır,demekkiederi bu.Milli  diye diye hayallerinde şişirmeye çalışıyorlar fiatını... Bakın FK sına ederini söyler...

  • poyraz27 Haziran 2020 18:34

    Yerli ve  güçlü şirketlerimizden biri olan Aselsan yine Türkiye nin gözdesi 2017 de benjamin 3.70 iken Aselsan 45TL 2020 benjamin 6.86 Aselsan 31.40 açık söylemek gerek ise burada bekleyen küçük yatırımcı olan kardeşlerime sesleniyorum bekleyip görmek gerekiyor rakamlar asla  yalan  söylemez :D  :D  :D 

  • Yeni Dünya Düzeni27 Haziran 2020 18:07

    2.Dünya savaşı öncesi vekalet savaşları ile  başlaya soguk savaş dünya  savaşının öncüsüydü şimdide  öyle gözüküyor siyonistlerin istedigi gibi Böl -parçala -dagıt vurgusu işte  bunun için bizim milli ve yerli şirketlere ihtiyacımız  var bu şirketler başında ise  ASELSAN geliyor  :D  :D