E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemArınç yalnız mı kalıyor?---

Arınç yalnız mı kalıyor?

Arınç yalnız mı kalıyor?
03 Aralık 2014 - 06:23 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın ekibinden Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürü Kemal Öztürk, görevinden ayrıldı

Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk’ün hakkındaki iddialar üzerine Başbakanlık Teftiş Kurulu’nun rapor hazırlaması üzerine ayrıldığı iddia ediliyor. Yine Bülent Arınç’ın ekibinden olan Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya da geçtiğimiz günlerde görevinden alınmış, yerine Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörü Cemalettin Haşimi getirilmişti. Arınç’ın Meclis Başkanı olmasının ardından kendisiyle çalışmaya başlayan Öztürk, daha sonra başbakanlığı döneminde Tayyip Erdoğan’ın basın müşaviri olarak görev yaptı. Öztürk’ün döneminde AA zaman zaman tartışmalı uygulamalara sahne oldu. Çok sayıda deneyimli isim emekli olmak, bazıları da istifa etmek zorunda kaldı. ‘Toprak’ adı altında kurulan şirket üzerinden ajans, tarihinde ilk defa taşeron gazeteci çalıştırmaya başladı.

HİSSELERİ MARTTA DEVRETMİŞTİ

AA’nın Haziran 2013’te yapılan bir yönetim kurulu toplantısında sermaye artışına gidilmiş, Ajans’ın yüzde 25.6’lık hissesi 12 bin 850 TL karşılığında Öztürk’e satılmış ve bu işlem tartışma konusu olmuştu. Öztürk söz konusu hisseleri Mart 2014’te bedelsiz olarak AA tüzel kişiliğine devretti. AA, bu devir işlemi ile ‘tespit edilemeyen hissedarlara’ ait hisselerin şirket tüzel kişiliği tarafından geri alınabilmesine imkan tanıyan (yasal) düzenlemenin ardından 90 yıldır çözülemeyen kayıp hisse sorununun da ortadan kalktığını duyurdu. Devir sözleşmesinde, “Ajans pay defterine kayıtlı, yüzde 25.65 oranında paya sahip olan Kemal Öztürk, sahibi olduğu 1 milyon 282 bin 500 adet hisseyi bedelsiz olarak AA tüzel kişiliğine devretmiştir” denildi.

TEFTİŞ KURULU RAPOR HAZIRLADI

Öztürk hakkındaki bazı iddialar üzerine Başbakanlık Teftiş Kurulu’nun bir rapor hazırladığı iddiası da dün kulislerde dolaştı. Rapordaki iddialar üzerine Öztürk’ün görevden ayrılmasının gündeme geldiği öne sürüldü. Öztürk, Başbakan Erdoğan’ın basın müşavirliği görevini yürütürken de Başbakanlık ekibi ile özellikle Yalçın Akdoğan’la ile ters düştüğü iddiaları gündeme gelmişti.                 

Grupta söyledi

DÜN yapılan TBMM Ak Parti grup toplantısı öncesi Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın, kendisi gibi Başbakan Yardımcısı da olan Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ın yanına giderek, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk’ün görevden alınması ile ilgili izahta bulunduğu öne sürüldü. Arınç’ın ise bu görevden almaya tepki gösterdiği iddia edildi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)