E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemArap Birliği'nden Trump'ın planına ret---

Arap Birliği'nden Trump'ın planına ret

Arap Birliği'nden Trump'ın planına ret
01 Şubat 2020 - 17:33 borsagundem.com

Kahire'de toplanan Arap Birliği, Trump'ın açıkladığı sözde barış planının tamamen reddedildiğini duyurdu

Arap Birliği, ABD Başkanı Donald Trump'ın sözde barış planını görüşmek üzere olağanüstü toplandı. Toplantı sonunda yapılan açıkmalada planın tamamen reddedildiği ve hiçbir şekilde dikkate alınmayacağı duyuruldu.

Filistin'in çağrısıyla Mısır'ın başkenti Kahire'de Dışişleri bakanları düzeyinde olağanüstü toplanan Arap Birliğinin kapanış bildirisinde, Trump'ın sunduğu planın adil, daimi ve kapsamlı barışı tesis etmeye uygun olmadığı bilakis, 30 yıldır süren barış görüşmelerinde yeni bir tökezleme sürecine girilmesi anlamına geldiği belirtildi.

Kudüs, Golan Tepeleri, Yahudi yerleşim birimleri ve Filistinli mülteciler sorunuyla ilgili uluslararası hukuka aykırı maddeler içeren söz konusu planın başarılı olamayacağının belirtildiği bildiride, "Arap Birliği bu plana tamamen karşıdır ve bu planı hiç bir şekilde dikkate almayacaktır." ifadesine yer verildi.

Bildiride, ABD'nin sözde barış planının Filistin halkının hak ve beklentilerini minimum düzeyde dahi karşılamadığının altı çizilerek, 2002'de Lübnan'da kabul edilen Arap Barış Girişimi'nin, Filistin-İsrail barışına çözüm olarak kabul edebilecek tek girişim olduğu vurgusu yapıldı.

İsrail'in, "1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin Devleti'nin kurulması ve Filistinli mülteciler sorununa Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun 1948'de aldığı 194 sayılı karar gereğince çözüm bulunmasını öngören" Arap Barış Girişimi'ni kabul etmediği sürece Arap ülkeleriyle normalleşme içine giremeyeceği belirtildi.

İsrail'e, uluslararası kararları görmezden gelerek söz konusu barış planını uygulamaya kalkışmama uyarısı yapılan bildiride, ABD ve İsrail, söz konusu politikanın doğuracağı sonuçlardan sorumlu tutuldu ve uluslararası camiaya da işgalci hükümetin icraatlarına karışı gelme çağrısı yapıldı.

Bildiride, Filistinlilerin haklarını gasp edecek herhangi bir plana karşı adil barıştan yana olan ülkelerle çalışılacağı ve bu bağlamda da BM Genel Kurulu ve BM Güvenlik Konseyi (BMGK) ile diğer uluslararası kurullara başvurulacağı kaydedildi.

Abbas'tan Trump'a tarihi cevap: Filistin'i satmayacağım

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet02 Şubat 2020 12:50

    Bu abbas i hiç gözüm tutmuyor. ..

  • Mehmet02 Şubat 2020 12:11

    Kendi halk larina izahat yapamadiklari için böyle karar alıyorlar. Yoksa arka kapilarda amerika ya "Sıkıntı yok la adamimsin" cekiyorlar. Yani her şey normel.

  • Mehmet02 Şubat 2020 13:47

    Filistin i satmazmiş. . Satılmış bir mal ikinci kez zaaten satılamaz. Dooru söylüyor yiğidim. Baş pehlivanım. Bizim Reise imreniyo bu arap liderler. Ama yemezler artık. Inandirici değilsiniz. Reis olamazsınız topunuz bi araya gelseniz

  • D101 Şubat 2020 23:20

    Arap Birliğinin daha önce yaptığı açıklamaları da biliyoruz... Önce kabul etmiyorum derler sonra alıştıra alıştıra kabul ederler. Bunları ciddiye almaya değmez.

  • Ali Cengiz01 Şubat 2020 23:10

    Bozuk saat bile günde iki defa doğru gösterir

  • Mehmet02 Şubat 2020 12:06

    Durmuş saat günde 2 defa.. bozuk saat ya da yanlış kurulmuş saat asla doğruyu göstermez. . Bunlar bozuk saat gibi. Asla doğruyu göstermez.

  • aliş01 Şubat 2020 21:48

    bunlardan olsa olsa yobaz müslüman satıcılığı birliği olur ,islamiyetin düşmanları bunlar araplar

  • vatandaş01 Şubat 2020 21:08

    arap birliğiymiş godoşlar birliği daha uygun amerikanın nikahsız kapatmaları bunlar 

  • Azad01 Şubat 2020 18:02

    Taramp sizi çok takardı hani :D  :D 

  • Ahmak group sizi 01 Şubat 2020 22:32

    Hepsi köpek olmuş haberleri yok galiba 😂😂

  • Kamil01 Şubat 2020 18:02

    Filistin , Kıbrıs Rum Kesimiyle , Doğu Akdeniz'de gaz sondaj aramalarında bize karşı anlaşma yapmıştı. Biz onları neden hala koruyoruz, anlamış değilim