E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAbbas'tan Trump'a tarihi cevap: Filistin'i satmayacağım---

Abbas'tan Trump'a tarihi cevap: Filistin'i satmayacağım

Abbas'tan Trump'a tarihi cevap: Filistin'i satmayacağım
01 Şubat 2020 - 15:43 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump'ın Ortadoğu planına yanıt veren Filistin lideri Abbas, "Yüzyılın Anlaşması planını reddediyorum. Tarihe Kudüs'ü satan veya vazgeçen biri olarak geçmeyeceğim" dedi. Arap Birliği Trump planını reddetti

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ABD Başkanı Donald Trump'ın "Yüzyılın Anlaşması" olarak adlandırdığı sözde barış planını reddettiğini belirterek, ABD'nin artık Filistin için bir dost ülke olmadığını söyledi.

Abbas, Mısır'ın başkenti Kahire'deki Arap Birliği toplantısında yaptığı konuşmada, "Trump'ın Yüzyılın Anlaşması planını reddediyorum. Tarihe Kudüs'ü satan veya vazgeçen biri olarak geçmeyeceğim" ifadesini kullandı.

"İsrail'i 1988'den beri tanıdık. Bunun karşılığında, eski İsrail Başbakanı İzak Rabin de Filistin Kurtuluş Örgütünü Filistin'in meşru temsilcisi olarak kabul etti." diyen Abbas, "ABD artık Filistin için dost bir ülke değil. Trump'la görüşmeyi de reddettim." şeklinde konuştu.

ARAP BİRLİĞİ'NDEN TRUMP'IN PLANINA RET

Arap Birliği toplantısında yapılan oylamada, Trump'ın sözde Orta Doğu barış planı reddedildi. 

Birlikten yapılan açıklama planın tamamen reddedildiği bildirildi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ıtri01 Şubat 2020 20:32

    Allah yüzlerinde nuru almış

  • Kamil01 Şubat 2020 18:05

    İsrail'e topraklarını satıp yurt kurmalarını sağlayan kimdi , bileniniz var mı :|  :| 

  • eee01 Şubat 2020 17:54

    Bizde satmıyoruz.. devreridoyurz.. kiralıyoruz... sende öyle yapardın. reisini ara... taktık versın

  • Ozan01 Şubat 2020 16:42

    Siz Araplar yahudileri o topraklardan sürdünüz sonra hitler gibi bir piskopat çıkıp onları Avrupa’da fırınlara attı!israil ve Kudüs israillilere ait bunu neden anlamak istemiyoruz!asıl işgalci olanlar araplardır!biz bize anlatılan hikayelere bakınca sanki yahudiler haksız ama objektif tarafsız bakıldığı zaman ,en iyisi araştırın siz karar verin!!!kutsal üzerine kutsal inşaa edip sonra haklıymış gibi böbürleniyoruz.

  • Kolpacı seniii!..02 Şubat 2020 00:20

    Önce tarih öğren, sonra gel yorum yap kolpacı!.. Uzun uzun yazmak vardı sana ama sen ve senin gibilere vakit kaybı oluyor...

  • Poyraz 01 Şubat 2020 15:58

    Tüm dünya sessiz kalırken biz Türkiye olarak ayakta ve dik durmak zorundayız ve Türkiye açil olarak Arap ülkelerini Toplantıya çağırarak askeri yardımlarımızı yapmak gerekir çünkü Israil yahudileri rahat durmayacak 10000 Km den orta Doğuda ABD nin ne işi varsa bizimde filistinde işgal altına alınmaması İçin TSK yı göndermek zorundayız