E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAraçta korkutan cisim!---

Araçta korkutan cisim!

Araçta korkutan cisim!
22 Eylül 2013 - 09:26 borsagundem.com

Genelkurmay 6 ilden özel ekip yolladı...

Kayseri Polisi Mardin'den İstanbul'a giden 33 V 8118 plakalı, gri renkli hafif ticari aracı, Kayseri-Malatya Karayolu'ndaki arama noktasında durdurdu. Araçta bulunan biri Suriye uyruklu, 3 kişinin üst araması yapılırken ön koltuğun altında alüminyum folyoya sarılmış bir mekanik parça da incelemeye alındı.
Üzerinde Rusça yazılar, rakamlar ve kuru kafa işareti bulunan,19 santim uzunluğundaki aparatın içinde sıvı da olduğu belirlenince, arama noktasına Kayseri ve Ankara'daki AFAD ekipleri, polis olay yeri inceleme ekipleri çağrıldı. İlk incelemede aparatın içindeki sıvının patlayıcı ya da civa olabileceği üzerinde duruldu. Ekipler, aparatın ne olduğunun tam olarak belirlenmesi için Genelkurmay Başkanlığı'ndan özel ekip istedi.
Genelkurmay Başkanlığına bağılı 6 ilden gelen 10 kişilik ekip karayoluyla olay yerine ulaştı. Özel kıyafetler giyen ekip, araç içerisinde önce arama yaptı. Kontroller sonrasında cisim dışarı çıkartıldı ve incelemeye alındı. Daha sonra aracın içi ve cisim üzerinde hassas burunlu köpekle inceleme yapıldı.
Askeri uzmanlar cisimle ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.
İncelemenin tamamlanmasının ardından cismin Ankara'ya gönderileceği belirtildi.
"OYUNCAK DA ÇIKABİLİR"
Kayseri Emniyet Müdürü Mustafa Aydın da olay yerindeki incelemesinin ardından yaptığı açıklamada, "Polis ekiplerinin titizliği sonucu ele geçirilen parçanın ne olduğu henüz anlaşılamadı. Roket başlığı olduğu konusunda ağırlıklı düşünce var. İçindeki sıvının kimyasal veya biyolojik bir madde olabileceği de göz ardı edilmiyor. Civa da olabilir. Hatta, zanlıların öne sürdüğü gibi oyuncak da çıkabilir. Kayseri ve Ankara AFAD ekipleri incelemeler yaptı. Kesin sonuç için Genelkurmay'dan gelecek özel ekip bekleniyor. Üzerindeki yazıların Rusça olması, kurukafa işareti ve tehlikeli yazılarının olması düşündürücü'' diye konuştu.
Bu arada Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan 3 zanlıdan birinin Mersin'de fırıncılıkla uğraştığı, Şırnaklı olanın özel bir şirkette çalıştığı, Suriye uyruklu olanın ise Türkiye'ye sığınmacı olarak geldiği ve aparatın Suriyeli şüpheliye ait olduğu ileri sürüldü

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)