E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAracı kurumların karı yüzde 57 arttı---

Aracı kurumların karı yüzde 57 arttı

Aracı kurumların karı yüzde 57 arttı
13 Ekim 2017 - 09:51 borsagundem.com

TSPB'nin yaptığı açıklamaya göre, aracı kurumların toplam net karı yüzde 57 artarak 387 milyon TL oldu

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Başkanı İlhami Koç, Sermaye Piyasasında Gündem’in yeni sayısında, sektörün ilk altı ayına ilişkin verileri hakkındaki görüşlerini paylaştı.
TSPB Başkanı İlhami Koç, Sermaye Piyasasında Gündem dergisinin yeni sayısında, TSPB tarafından düzenli olarak derlenen verilere ilişkin bilgi verdi: “Yakın zamanda sektörümüzün ilk altı ayına ilişkin veriler açıklandı. Aracı kurumlar açısından bakıldığında, işlem hacimlerinin genel olarak artış eğiliminde olduğunu görüyoruz.
Aracı kurumların pay piyasasındaki işlem hacmi %15 oranında artarak 1,3 trilyon TL’ye ulaşırken, vadeli işlemlerde artış oranı %24’e yükseldi. Derlediğimiz verilerden bir başka gözlemimiz pay senedi işlem hacmi içerisinde internet üzerinden yapılan işlemlerin artması oldu. 2016 yılı genelinde toplamın %33’ü kadar olan internet üzerinden işlemlerin payı, 2017’nin ilk yarısının sonunda %39’a yükseldi.”
Koç, ayrıca yeni düzenlemelerin sektör üzerinde etkisini de vurguladı: “Yeni düzenlemelerle birlikte kaldıraçlı işlemlerin işlem hacmi yaklaşık olarak önceki yılın yarısında indi. Kurumsal finansman tarafında, pay arzları öncelikle yıla göre %266’lık bir artış söz konusu. 3 adet arzda 1,25 milyar TL’lik bir hasılat elde edildi. Bu ortamda aracı kurumların toplam net karı bir önceki yıla göre %57 artarak 387 milyon TL oldu. Genel olarak değerlendirildiğinde, kaldıraçlı işlemlere ilişkin yapılan yeni düzenleme dolayısıyla yaşanan gelir kaybının, diğer piyasaların büyümesiyle elde edilen gelirlerle büyük ölçüde giderildiğini söyleyebiliriz.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)