E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAr Tarım paylarını satıyor---

Ar Tarım paylarını satıyor

Ar Tarım paylarını satıyor
27 Ocak 2014 - 07:56 borsagundem.com

Ar Tarım, şirketin yönetim ve kontrolünü sağlayan payların devir ve satışına ilişkin olarak Hisse Devir Sözleşmesi imzaladı

~~Şirketimizin yönetim ve kontrolünü sağlayan imtiyazlı paylar ile Şirketimizin halka açık bir kısım payların devir ve satışına ilişkin olarak, şirket Yönetim Kurulu Başkanımız Şehmus Arslan, Yönetim Kurulu Başkan Vekilimiz Ayser Arslan ve Yönetim Kurulu üyemiz Emel Arslan'ın  Tümer Tarım Hayvancılık İç ve Dış Ticaret A.Ş ile Hisse Devir sözleşmesi imzalandığı,   Yönetimimize 24.01.2014 tarihinde bildirilmiştir.

Şirketimizin 22.500.000,-TL tutarındaki çıkarılmış sermayesinde;

- Şirketimiz Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Şehmus Arslan'ın sahip olduğu 10.110.665,-TL nominal değerli (Şirket sermayesinin %44,94'ü),

- Şirketimiz Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sn. Ayser Arslan'ın sahip olduğu 1.890.000,-TL nominal değerli (Şirket sermayesinin %8,4'ü),

- Şirketimiz Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Emel Arslan'ın  sahip olduğu 445.000-TL nominal değerli (Şirket sermayesinin %1,97'si)

olmak üzere toplam 12.445.665,-TL nominal değerli B Grubu hamiline paylar ile A  grubu nama payların Tümer Tarım Hayvancılık İç ve Dış Ticaret A.Ş.'ne devredilmesiyle ilgili Hisse Devri Sözleşmesi yapılmıştır.

Yapılan Hisse Devir Sözleşmesi uyarınca;

1. A Grubu nama ve B Grubu hamiline yazılı payların beher satış fiyatlarında herhangi bir farklılığa gidilmeksizin her bir payın beher satış fiyatı 2,60 TL olarak belirlenmiştir. 

2. A Grubu nama ve B Grubu hamiline yazılı payların devirlerinin kademeli olarak tamamlanması planlanmakta olup, Şirket esas sözleşmesinin "Sermaye" başlıklı 6. maddesi gereğince devre konu A Grubu nama yazılı payların devirlerinin Şirket'e karşı hüküm ifade edebilmesi için aynı gün yönetim kurulu kararı alınacak ve gerekli kayıtlar pay defterine işlenecektir.

3. Şirket'in yönetim kontrolünü sağlayan payların ve oy haklarının devir ve satışı sözkonusu olduğu için 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun "Pay Alım Teklifi Zorunluluğu" başlıklı 26. maddesi ile Sermaye Piyasası Kurulu'nun (Kurul) Seri:IV, No:44 "Çağrı Yoluyla Ortaklık Paylarının Toplanmasına İlişkin Esaslar Tebliği" gereğince zorunlu çağrı işleminin yapılması amacıyla Alıcı tarafından ilgili Tebliğ'de yer alan süre (6 iş günü)  içinde gerekli belgeler ile birlikte Kurul'a başvuru yapılacaktır.

Şehmus Arslan, Ayser Arslan ve Emel Arslan ile Tümer Tarım Hayvancılık İç ve Dış Ticaret A.Ş. yapılan sözleşme gereğince; kademeli olarak yapılacak pay satışlarının gerçekleşmesi sonrası yerine getirilecek payların devir işlemleri sonrası Şehmus Arslan, Ayser Arslan ve Emel Arslan'ın Şirket sermayesinde payları kalmayacaktır. Devir işlemleri tamamlandığında ayrıca kamuoyu bilgilendirilecektir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)