E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAP'de Türkiye ile müzakerelerin durdurulması teklifi kabul edildi---

AP'de Türkiye ile müzakerelerin durdurulması teklifi kabul edildi

AP'de Türkiye ile müzakerelerin durdurulması teklifi kabul edildi
24 Kasım 2016 - 14:12 borsagundem.com

Türkiye ile müzakerelerin geçici olarak dondurulmasının teklif edildiği tasarı Avrupa Parlamentosu'nda oy çokluğuyla kabul edildi.

Türkiye ile yeni fasıl açılmamasının istendiği tasarı Fransa"nın Strasbourg kentindeki AP Genel Kurul oturumunda oylandı.

Kabul edilen tasarı aralık ayında biraraya gelecek olan AB liderlerine gönderilecek. Kararın hukuken bağlayıcılığı bulunmuyor ancak üye ülkeler üzerinde siyasi etkileri olacak.

AP Genel Kurulu'nda salı günü görüşülen ve bugün oylanan tasarı 37'ye karşı 479 oyla kabul edildi. Oylamada 107 üye çekimser görüş bildirdi.

Tasarıda üyelik müzakerelerinin, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ortaya çıkan durum ve OHAL uygulamasının getirdiği şartlar nedeniyle geçici olarak dondurulması isteniyor.

Kararda, üyelik müzakerelerinin yeniden başlayabilmesi için OHAL uygulamasının kaldırılması gerektiği belirtilerek, Avrupa Birliği ve Avrupa Parlamentosu'nun darbe girişimini güçlü bir şekilde kınadığı ve Türkiye’nin sorumluları yargılama hakkının meşru olduğu vurgulandı.

AŞIRI SAĞCILARIN 5 ÖNERGESİ KABUL GÖRMEDİ 

AP'deki Türkiye ile müzakereler geçici olarak dondurulsun tasarısı öncesi 6 önerge daha verildi. Söz konusu 6 önergenin 5'i aşırı sağcılar tarafından verildi. Aşırı sağcılar, Türkiye ile müzakerelerin tamamen kesilmesini savunuyordu. Bu önergeler kabul görmedi. 

"LOZAN" ÖNERGESİ SON ANDA KABUL EDİLDİ

Bir önerge ise Hristiyan Demokratlar tarafından verildi. Son dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Lozan Anlaşması ile ilgili söyledikleri de bir önergeyle tasarıya eklendi.

Genel Kurul'da az bir farkla kabul edilen bu önergede ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son dönemde Lozan Anlaşması ile ilgili açıklamalarının kaygı verci olduğu belirtildi. 

AP'nin üyelik müzakerelerini sonlandırma veya dondurma yetkisi olmamakla birlikte, alınan karar AB Konseyi ve üye ülke yönetimlerine siyasi anlamda mesaj niteliği taşıyor.

Türkiye ve AB arasındaki üyelik müzakereleri konusunun aralık ayında toplanacak AB Liderler Zirvesi'nde gündeme gelmesi bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kudi7725 Kasım 2016 18:52

    Sevrde kaybedilenler kurtulus savasi ile geri kazanilmistir.lozanda kaybedilen olmamistir.yalnizca kazanilan vardir.

  • Mustafa Üstünel25 Kasım 2016 11:31

    Tekrar ilişkiler yumuşatılmalı merkeli holladı İstanbulda kahvaltıya davet edin , 5 çayına onlara gidin bir şeyler yapın , rest çekmekle bir yere varamayız.Birliğe alırlar almazlar onların bileceği bir şey almasalar bile dost kalmak iyidir.Ticari ilişkiler var.Almanyada 3 milyon türk var var oğlu var.Binlerce yıldır ticari ilişkiler var.Avrupa ile ilişkileri kesmek , küskünlük , dargınlık iyi bir şey değil.Acilen yumaşatıcı adımlar atmalıyız.

  • Sade vatandas25 Kasım 2016 08:01

    OHAL derhal kaldırılmalı.Normale dönmeliyiz.Bu gidişin ülkeye büyük zararı olacaktır.Mevcut yasalarla ülke yönetilmiyor mu.Artık yeter bıktı bu millet.Olan vatandaşa oluyor.

  • sinan meydan25 Kasım 2016 00:42

    osmanlı 7-8 bin kişiden oluşan bir aile topluluğudur........ ecladınızı okurken adam akıllı okuyun boş laflarla insanların kafasını karıştırmayın osmanlıda türk e silah veriliyormuydu araştırın bir bakalım

  • vatansever25 Kasım 2016 00:39

    lozan da hiç bir ada kaybedilmemiştir bunlar yeni osmanlıcı tiplerin yalanlarıdır açın okuyun SİNAN MEYDAN halkı yalan yanlış kandırmayın

  • KY24 Kasım 2016 20:24

    Heyy kriz geliyor bazılarının haberi yok.Hayal aleminden uyanın artık.Onu bunu suçlamak moda oldu.Önce sen kendine bakacaksın.Osmanlı hayranları kendilerini avutuyor.Devlet iyi yönetilmiyor.Tek gerçek bu.

  • KILIÇ24 Kasım 2016 19:12

    pkk lıların verecegi oy belliydi al avrupanı başına çal.

  • Osmalı hareketi CCC24 Kasım 2016 18:31

    Selanik Girit Atina Bağdat beyrut mekke medine halep hepsini lozanda kaybettik bunları Buyuk Reis geri alacak

  • asi24 Kasım 2016 17:22

    kapıları açalım göçmenlere ab girsin

  • yorum24 Kasım 2016 15:50

    türkiye de hemen bi birlik oluşturmalı ortak ticaret ortak savunma gibi işbirlikleri oluşturmalıyız mesela anadolu birliği gibi daha dinamik bi birlik

  • kazım24 Kasım 2016 15:22

    Kasımpaşa

  • zülfikar6424 Kasım 2016 15:09

    Muhalefet çok yardımcı olsun. İçeride olan tüm anlaşmazlıkları Avrupaya şikayet ederek kendini avuttu. Şimdi de ağlıyorlar biz AB ye yakınız diye kına yakın artık.

  • Uysal Alaaddin.24 Kasım 2016 15:05

    Hayırlı olur inşallah.zaten iki yuzluluklerinden usanmisiz.Turkiye için iyi olmustur.

  • tv24 Kasım 2016 14:53

    ab müzakareleri dondurmuş çokta tınımda

  • KIRIMLI24 Kasım 2016 14:51

    Darbeye verilen tepkiyi orantısız bulmuşlar….Darbe yapan taraf olunca zoruna gitmesi normal tabii..

  • emekci24 Kasım 2016 14:24

    bu kadar antidemokratik ve amatör yöneticilerin olduğu ülkenin ab de işi yok. ırağa süriyeye girelim biz znca

  • Fatin ÖZDEMİR24 Kasım 2016 14:19

    Avrupa kim ki bizi kabul etmiyor.Bizi kabul etmeyen Avrupayı biz hiç kabul etmiyoruz.