E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAnadolu Efes’in yeni CEO’su işbaşı yaptı---

Anadolu Efes’in yeni CEO’su işbaşı yaptı

Anadolu Efes’in yeni CEO’su işbaşı yaptı
07 Ocak 2014 - 17:43 borsagundem.com

Damian Gammell Anadolu Efes’teki CEO koltuğuna oturdu. Gammell, Coca Cola’daki görevine de devam edecek

Anadolu Efes’in yeni CEO’su Damian Gammell, Ocak 2014 itibarıyla göreve başladı. Anadolu Grubu’nun Anadolu Efes ve Coca Cola İçecek’ten oluşan İçecek Grubu Başkanı olarak da çalışmalarını sürdürecek olan Gammell Coca Cola İçecek Yönetim Kurulu Üyeliğine de devam edecek.
2012’den beri CCİ’nin Yönetim Kurulu Üyeliği ve CEO’luk görevlerini başarıyla yürütmüş olan Damian Gammell, bira ve meşrubat operasyonlarından birlikte sorumlu olduğu yeni bir göreve getirildi. Yapılan değişiklikle Anadolu Efes CEO’su ve Anadolu Grubu’nun İçeçek Grubu Başkanı olarak atanan Gammell, Türkiye, Ortadoğu, Orta Asya ve Pakistan’da 23 fabrikasıyla faaliyet gösteren CCİ Yönetim Kurulu Üyeliğine de devam edecek. Sektörün tecrübeli ismi Gammell, Ocak 2014 itibarıyla çalışmalarına başladı.
Çalışma hayatı boyunca Avrupa ve Avustralya’da pek çok ticari ve üst yönetim rolü üstlenen Gammell, lisans eğitimini İngiltere’de yaptı. Dublin College of Marketing mezunu olan Gammell, lisansüstü eğitimini Değişim Yönetimi alanında Oxford Üniversitesi ve Paris Yüksek Ticaret Okulu HEC’de tamamladı. 2001 yılında üstlendiği Coca-Cola Hellenic Rusya CEO’luğu görevinden sonra, 2005’te 11.000 çalışanıyla Coca-Cola’nın en büyük 5. pazarı olan Almanya’daki şişeleme grubunun CEO’luğuna getirildi. 2009 yılında Davos Dünya Ekonomik Forumu tarafından Genç Dünya Liderleri (Young Global Leader) arasında gösterilen Gammell, 6 yıl boyunca şirketin istikrarlı büyümesine liderlik etti. Halen pek çok global sivil toplum inisiyatifinde ve Dünya Ekonomik Forumu Sağlık Komitesi’nde yer alan Gammell, 2011’de atandığı CCİ’nin Yönetim Kurulu Üyeliği ve CEO’luğunu başarıyla yürüttü. CCİ Yönetim Kurulu Üyeliği devam edecek olan Damian Gammell, Türkiye, Rusya, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT), Avrupa, Orta Asya ve Orta Doğu bölgelerinde çok sayıda ülkede bira, malt ve alkolsüz içecekler üreterek pazarlayan Anadolu Efes’e CEO olarak atandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)