E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAMB Yunanistan'ı inceleyecek---

AMB Yunanistan'ı inceleyecek

AMB Yunanistan'ı inceleyecek
22 Temmuz 2015 - 09:53 borsagundem.com

AMB, Atina'ya kemer sıkma politikalarına uygunluğu gözlemleyecek bir ekip gönderecek

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Kurulu, Çarşamba günü Yunan bankalarına sağlanan Acil Durum Likidite Yardımı’nın (ELA) üst limitini artırıp artırmamayı ve desteğin ne kadar bir süre için sağlanacağını tartışacak. Mevcut limit şu anda 89.5 milyar euro (98 milyar dolar) seviyesinde.

Yetkililer, Yunanistan’ın finansal sistemini ayakta tutan ELA’yı görüşecekler. Çıkacak karar daha büyük bir görevin habercisi olması bakamından önem arz ediyor.  AMB, Atina’ya üçüncü kez bir takım göndermeye hazırlanıyor. Anket olumlu bir sonuç çıkıp çıkmayacağı belirsizliğini koruyor.

AMB’nin göndereceği ekip kemer sıkma politikalarına uygunluğu gözlemleyecek. Yunan hükümeti kurtarma programı karşılığında kemer sıkma önlemlerini uygulamayı kabul etmişti.

AMB Yunanistan’ın taahhütleri gerçekleştirdiğini görmek istiyor. Çünkü kurum aynı anda farklı sorunlarla uğraşmak zorunda. AMB, Yunan bankalarını kurtarmaya çalışırken, öte yandan ülkeyi ne zaman parasal teşvike dahil edebileceğine karar vermek zorunda. Alexis Tsipras liderliğindeki Yunan hükümeti reformlar konusunda AMB’yi ikna etmede başarısız olursa AMB tekrar açmaza girecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)