E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAmazon'un yatırım kararı hisselerini düşürdü---

Amazon'un yatırım kararı hisselerini düşürdü

Amazon'un yatırım kararı hisselerini düşürdü
01 Mayıs 2020 - 09:34 borsagundem.com

Amazon gelirlerini arttırmasına rağmen korona virüs sürecine uyum sağlamak için 4 milyar dolar şirket içi yatırım yapacağını açıkladı. Hisseler vadeli piyasalarda %5 düştü

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük online perakendecisi Amazon çeyrek beklentilerini ve yeni iş planını açıkladı. Hisseleri vadeli piyasa işlemlerinde %5 düştü.

Şirketin kurucusu ve dünyanın en zengin insanı olan Jeff Bezos yaptığı açıklamada, "Küçük düşünmüyoruz" dedi. Korona virüs önlemleri sebebiyle rakip perakende mağazaları işyerlerini kapatmak zorunda kalırken Amazon 175.000 yeni çalışan alımı gerçekleştirmişti.

İçerisinde bulunduğumuz ikinci çeyrekte ABD’de halen salgın nedeniyle zorunlu kısıtlamalar devam ediyor. Amazon’un çeyrek beklentilerinde 81 milyar dolara gelir %28'lik bir artış görebildiğini belirtildi.

Amazon’dan yapılan açıklamada, normal şartlar altında, şirketin mevcut ikinci çeyreğinde en az 4 milyar dolarlık bir faaliyet kârı elde edeceğini, ancak salgına yanıt verebilmek için maliyetleri faaliyet kârı oranında belki de daha fazla arttıracakları ifade edilerek hissedarlar uyarıldı. Seattle merkezli perakende şirketi 3,1 milyar dolarlık çeyrek gelirlerine rağmen şirket kârının bu çeyrekte 1,5 milyar dolarlık kayıpla 1,5 milyar dolarlık kâr arasında gerçekleşeceğini belirtti.

Amazon yatırımcıları geçmişte şirketin bulut veri merkezleri ya da sesle kontrol edilebilen teknolojik aygıtlar gibi inovatif uygulamalara çok fazla para ödendiği için eleştirilmiş fakat bu yatırımlar daha sonra meyvesini vermişti. Şubat ayı ortasından bu yana, Amazon'un hisseleri perşembe günü gerçekleşen düşüş de dahil olmak üzere %10'dan fazla yükselirken, hisse senetleri piyasasında ise çöküş gözlemleniyordu.

Bezos'un kişisel hissesi bile bu süre zarfında 5 milyar dolar arttı. Piyasa analisti Kim Khan Amazon’un korona virüs süreci boyunca yatırımlarını arttırdığına dikkat çekiyor. “Amazon, bugün olduğu kâr makinesi halini almadan önce tüm parasını büyümeye harcayarak saygın konumda bir şirket inşa etti.”

Bu süreçte Amazon’un işgücüyse yeni riskleri ile karşı karşıya. Virüs düzinelerce noktadaki çalışanlara bulaştı. Bu durum küçük protestolara yol açıyor ve işçi organizatörlerinin sitenin kapatılmasını talep etmesine yol açıyor. Amazon şirketin açık kalak için ABD ve Avrupa depolarında maske dağıtımı yapıldığını ve depoların sıcaklıklarının izlendiğini belirtiyor. Ayrıca şirket içi yazılımlar üzerinden sosyal mesafe önlemlerinin uygulanıp uygulanmadığı da kontrol ediliyor.

ABD borsalarında günlük düşüşe rağmen 33 yılın en iyi aylık kazancı

 

S&P500 Endeksi’nde nasıl işlem yapılır?

 

Korona insan yapımı iddiasına ABD istihbaratından açıklama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)