E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltının bir sonraki hamlesi ne olacak? ---

Altının bir sonraki hamlesi ne olacak?

Altının bir sonraki hamlesi ne olacak?
10 Aralık 2020 - 15:21 borsagundem.com

Altın sert yükselişinin ardından düşüşe geçti. Altının bir sonraki hamlesi ne olacak?

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Halka yeni arz olan bir teknoloji şirketinin hisselerini alarak büyük getiriler elde etmek çok çekici olsa da, spekülasyon çoğu zaman bir kumardan ibarettir. Kumar oynayanlar kaybeder, koşulları değerlendirerek risk alanlar kazanır. Hisse piyasaları bu yüzden varlığını sürdürüyor. Kumar oynayanlar bunu yapmaya devam edebilir ve risk alanlar risk almaya. Ve tüm bu sistem, katılımcıların büyük bir bölümünün kaybetmeye mahkum kumar oyuncuları olduğu gerçeğini saklayacak şekilde gösterilebilir.

Borsa oyununu kazanmak için şansınızın yaver gitmesi gerekiyor. Bu ihtiyacınız olan tek şey ve oldukça sıkıcı olsa da, çok kolay. Ben Graham ve Warren Buffett gibi ünlü yatırımcıların dehaları yıllardır konuşuluyor ancak çok az kişi bu dehayı anlamak için çaba sarfediyor. 

Eğer uzun vadeli yatırımın sessiz ve sakin yolundan ayrılacaksanız ancak spekülasyonun karmaşık ormanında kaybolmak istemiyorsanız, bir haritanızın olması gerekir. Ve bu harita gelecek birkaç yılda piyasaların tek ve en önemli yatırım aracını keşfetmekten ibaret olabilir.

Spekülatörler bu önemli yatırım aracının kenevir olduğunu söyledi, ardından da elektrikli araçları ön plana çıkardılar. Yarın bir başka parlayan alan ortaya çıkacak. Bu kazanılabilecek bir oyun ancak, oldukça zor. Gelecek üç yıl için en önemli yatırım aracını bulmak zor olsa da, bunu başarabilirseniz, oldukça büyük fayda göreceksiniz. Forbes’un haberine göre, yatırım websitesi ADVFN.com'un CEO’su Clem Chambers, bu yatırım aracını tespit etmenin basit bir süreç olduğunu düşünüyor.

Chambers’a göre, önümüzdeki üç ila beş yılda enflasyonunun durumu oldukça belirleyici olacak. Chambers, önümüzdeki yıllarda yüksek enflasyon beklentisi içinde. Dolayısıyla altının ve diğer emtiaların yükseleceğini öngörüyor. Ancak altının son dönemde gösterdiği düşüş bu iddiayı çürütüyor mu, yoksa altın fiyatı ucuz mu?

Altın fiyatlarının düşük olma nedenlerinden biri kuyumculuk piyasasının karantinalardan olumsuz etkilenmesi. Bu durumun altın fiyatlarını uzun süre düşük tutması beklenmiyor ve Chambers, altında daha fazla düşüş olmayacağını söylüyor. Ancak altının kısa vadede dibe vurması önemli değil. Eğer altına inanıyorsanız, dolar maliyetli ortalamayla altın almaya devam edebilirsiniz. Altın hisseleri de başka bir alternatif.

Enflasyonun yükselmesini bekleyenler kripto paralara yöneliyor. Kripto piyasasına giriş yapmak için geç kaldığınızı düşünüyor olabilirsiniz ancak enflasyon, tahmin edilen büyük yükselişi gerçekleştirmese ve hafif bir yükseliş gösterse bile oldukça olumlu bir yukarı yönlü hareket olabilir. 

Emtialarda işlemler enflasyona odaklanıyor ve tüm yatırım tercihlerine uygun stiller mevcut. Altın fiyatları 2,000 doların üzerine çıktığında, enflasyonun yaklaştığını göreceksiniz. Altın fiyatlarındaki yükseliş, enflasyonun boyutunun sinyallerini verecek.

Şimdilerde piyasalar küresel çapta para basımıyla doğru bir fiyatlama göstermiyor. Bu yanlış fiyatlandırılmış varlıkları almak ve satmak için uygun bir fırsat olabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)