E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltındaki rekor ralliye uzmanlar ne diyor?---

Altındaki rekor ralliye uzmanlar ne diyor?

Altındaki rekor ralliye uzmanlar ne diyor?
05 Aralık 2023 - 14:49 borsagundem.com

Altın pazartesi günü küresel piyasalarda tüm zamanın zirvesini gördü. Uzmanlarsa altın rallisinin sürdürülebilirliği konusunda farklı görüşler paylaşıyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amerikan devlet tahvili getirilerinin ekim ayındaki zirveden düşmeye devam etmesiyle altın fiyatları da son günlerde tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı. Altın pazartesi günü tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ve ons başında 2.135,39 doları gördü. Söz konusu zirvenin ardından kâr satışına geçen altın salı günü itibariyle ons başına 2.026 dolardan işlem görüyor.

YahooFinance’in haberine göre, Bloomberg Intelligence’ın Kıdemli Makro Stratejisti Mike McGlone, “Altının yeni zirvelere çıkan bir boğa piyasasının ilk günlerinde olduğunu düşünüyorum” dedi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre altın varlıkları belirsizlik dönemlerinde güvenli liman olarak görülür. Altın fiyatlarındaki ralli de ABD Merkez Bankası’nın (FED) gelecek yıl faiz oranlarını düşüreceği beklentilerinin artmasının ardından 10 yıllık ABD Hazinesi getirilerindeki düşüşü takip etti.

MarketGauge.com'in ortağı ve ticaret eğitimi ve araştırma direktörü Michele Schneider, geçen ay Yahoo Finance'e verdiği demeçte, altının "istikrarlı bir dolar ve daha yüksek faizler karşısında" dayandığını belirterek 3.000 dolara dahi ulaşabileceğini düşündüğünü söylemişti.

Ancak tüm analistler altın için aynı heyecanı taşımıyor.

US Bank Varlık Yönetimi Birimi Kıdemli Yatırım Stratejisti Rob Haworth, "Yatırımcıların 2024'te FED faiz indirimlerine yönelik umutları nedeniyle daha düşük faiz oranları ve daha zayıf bir ABD Doları, son sekiz haftada altına bir miktar destek sağladı" diyor.

Ancak Howarth açıklamasına şu ifadeleri de ekledi: “Boğa altın yatırımcıları için önemli bir soru, bu eğilimlerin sürdürülüp sürdürülemeyeceğidir. Hala büyüyen bir Amerikan ekonomisi ve FED’in faiz indirimlerini düşünmeye yakın olduğuna dair birkaç işaret, altına yönelik kısa vadeli coşkuyu azaltacaktır."

Yatırım danışmanlığı firması Opimas’ın CEO'su Octavio Marenzi, yatırımcıları altın ve diğer varlık sınıflarındaki yükselişi kovalamamaları konusunda uyardı. CEO, “Yatırımcıların en büyük hatası, piyasayı kovalamak ve büyük bir ralli ve büyük bir patlama yaşadıktan sonra ısınan yatırım sınıflarında bir gün geç alım yapmaktır" dedi.

Küresel merkez bankaları son birkaç yılın en büyük altın alıcıları arasında yer alıyor. Bankalar 2023 yılının ilk yarısında rekor büyüklükte altın alımı gerçekleştirmişti. Küresel resmi altın rezervleri çeyrekten çeyreğe %120 arttı. Sektör grubu Dünya Altın Konseyi üç aylık metriği yayınlamaya başlamasından bu yana ikinci en yüksek üçüncü çeyrek altın alımlarının gerçekleştiğini belirtiyor. Altının en büyük alıcısı olan Çin’i ikinci ve üçüncü sırada Polonya ve Singapur izliyor.

HSBC'den altın analizi

 

Zirveden dönen altın fiyatlarında temkinli seyir

 

Bitcoin’de abartılı tahminler yeniden devrede

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • şefket gıl boyar05 Aralık 2023 16:12

    anlayamadığımız altın onsu artıda  , dolar artıda altın nasıl ekside oluyo .enteresan akapa rejiminde bununda gördük .hayret .altın fiyatı iki şeye bağlı o iki şey de artıda altın ekside .borsa gündem bunu bi açıklasa .