E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında yön yukarı döndü---

Altında yön yukarı döndü

Altında yön yukarı döndü
29 Eylül 2014 - 15:56 borsagundem.com

Altın, dünya genelinde hisse senetlerindeki düşüşün alternatif yatırım aracı olan altına talebi artırması ile yükselişe geçti

Altın, dünya genelinde hisse senetlerindeki düşüşün alternatif yatırım aracı olan altına talebi artırması ile yükselişe geçti. Platin 15 ayın en düşük seviyesine geriledi.

MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi yüzde 0.2 düşerken, Hong Kong’ta Hang Seng Endeksi bu yılki kazancını sildi. Altın bu yıl yüzde 1.5 yükseldi.

Şanghay’da bulunan Everbright Futures Co. makroekonomi stratejistlerinden Sun Yonggang, “Hisse senedi piyasaları ve jeopolitik gelişmeler günlük etki yaratabilir. Ancak dolar altını yönlendirmeyi sürdürecek asıl faktör” dedi.

Spot altın yüzde 0.2 yükselerek Londra saati ile 11:45’te ons başına 1,220.86 dolar oldu Altın, bu ay yüzde 5.2 düşüş kaydetti ve üçüncü çeyrekte yüzde 8 geriledi.

Bloomberg Spot Dolar Endeksi’nin yüzde 6.4 yükselmesi ile altın bu yıl ilk çeyrek dönemlik kayba hazırlanıyor. Geçtiğimiz hafta dünyanın en büyük ekonomisi ABD’nin ikinci çeyrekte 2011’den bu yana en büyük ekonomik büyümeyi kaydettiğini gösteren verinin ardından bugün açıklanacak veri, ABD’de kişisel harcamaların Ağustos ayında arttığını gösterebilir. Tüketici harcamaları yurtiçi hâsıla büyümesinin yaklaşık yüzde 70’ini oluşturuyor.

Aralık vadeli altın kontratı, yüzde 0.4 yükseliş ike New York Comex’te ons başına 1,220.10 dolar oldu.

Gümüş, yüzde 0.2 gerileyerek ons başına 17.6095 dolardan işlem gördü, Gümüş düşüşü 3. aya taşımaya ve bu yılki ilk çeyrek dönemlik kaybı kaydetmeye hazırlanıyor.

Spot platin, fiyatların 26 Eylül’de 1,299.94 dolara gerileyerek Haziran 2013’ten bu yana en düşük seviyeye inmesinin ardından yüzde 0.2 artış ile ons başına 1,302.56 dolardan alıcı buldu. Platin fiyatları bu ay yüzde 13 geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)