E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıAltında sert düşüş devam edebilir---

Altında sert düşüş devam edebilir

Altında sert düşüş devam edebilir
28 Mayıs 2014 - 09:27 borsagundem.com

Altında üçgen formasyon kırılmasının yaşanmasından dolayı formasyon 1220 dolar olarak görülüyor

Altın fiyatlarında dün 1293 seviyelerinden sert düşüşler görüldü. Bunun nedeni olarak Ukrayna’da piyasaların desteklediği Poroşenko’nun seçimleri kazanması ve NATO’dan Rusya askerlerinin Ukrayna sınırından çekildiğine dair belirtilerin olduğu açıklamasıydı. Bu gelişmeler Ukrayna sorununun müzakere ile sonuçlanacağı algısını yaratmakta. Teknik olarak 1280 seviyesinin aşağı yönde geçilmesi ile düşüş hareketlerinin hızlandığını görmekteyiz. Bu sabah itibari ile 1263 seviyesinde bulunmaktayız. Düşüşün devamı halinde 1255 seviyeleri ilk destek seviyesi olarak belirlenebilir. Fakat üçgen formasyon kırılımının yaşanmasından dolayı formasyon hedefi 1220 olarak karşımıza çıkmakta. 1264 seviyesinin aşağı yönde geçilmesi ile satım yönünde pozisyon açılarak belirlediğimiz destek seviyeleri hedeflenebilir. 1268 seviyesinin üstü stop-loss olarak belirlenmelidir.
 
Hafta başında Başbakan Erdoğan’ın TCMB’nin yapmış olduğu faiz indiriminin yetersiz olduğunu ve TCMB Başkanı Erdem Başçı’nın da yurtiçi enflasyonun düşüş eğiliminde bulunduğunu açıklamalarının ardından kur tarafında yükseliş hareketleri görülmüştü. Dün ise Başbakan Erdoğan’ın aynı tarz açıklamaları ve ABD piyasalarının tatilden dönmesinin etkisi ile kur tarafında yükseliş hareketleri hız kazandı. Teknik olarak kurda 2.1060 direnci yukarı yönde geçilemezse gün içerisinde geri çekilmeler görülebilir. Olası geri çekilmelerde 2.0940 ve 2.0900 destekleri takip edilmelidir. 2.1060 direnc,nin yukarı yönde geçilmesi durumunda ise 2.1100 ve 2.1160 seviyeleri kısa vadede hedef seviyesinde bulunmakta.
 
Avrupa tarafında ise Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi’nin konuşmaları devam ediyor. Fakat Draghi’nin dün söylediklerinden farklı bir şey söylemediğini belirtelim. Tekrar genişleyici yönde politikalar uygulanabileceğinden ve AB ekonomisi için ne gerekiliyorsa yapılacağından bahsetti. Haziran ayında gelmesi muhtemel faiz indiriminin şu aşamada fiyatlara yansımasının sonucu olarak EUR/USD paritesinde majör bir hareketlilik gözlenmedi. Teknik olarak paritenin 1.3645 direncinin altında işlem görmesi satış baskısı yaratabilir. Olası geri çekilmelerde 1.3610 ve 1.3560 seviyeleri destek konumunda bulunmakta. 1.3645 direncinin gün içerisinde yukarı yönde geçildiği görülürse yükseliş hareketi ivme kazanabilir. Bu noktada 1.3700 direnci hedef konumuna gelecektir.
 
Altın fiyatları ile paralellik gösteren en önemli emtianın gümüş olduğunu belirtelim. Fiyatlama hareketlerine baktığımızda yükselen üçgen formasyonu içerisinde hareket etmesine karşın üçgeni aşağı yönde kırması ile satışların hızlandığını görmekteyiz. Mevcut durumda 19.00 seviyesinde bulunan ara desteğinin hemen üzerinde işlem görmekte. Üçgen formasyon gereği ana hedef ise 18.25 seviyesinde bulunmakta. Gümüş üzerinde muhtemel yükselişlerin sınırlı kalmasını beklemekteyiz.
 
Bugün açıklanacak önemli verileri:
 
Saat 10.55 Almanya İşsizlik Oranı ( Beklenti: %6.7 )
Saat 12.00 Euro Bölgesi Tüketici Güveni ( Beklenti: -7.00 )

DESTEK MENKUL DEĞERLER
www.desktekmenkul.com

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)