E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında negatif seyir---

Altında negatif seyir

Altında negatif seyir
23 Mayıs 2023 - 11:18 borsagundem.com

Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 1.248 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 2.050 lira, Cumhuriyet altını 8.300 liradan satılıyor

Dün altının ons fiyatındaki değer kaybına paralel düşen altının gram fiyatı, günü yüzde 0,2 azalışla 1.257 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından saat 10.30 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,7 altında 1.248 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 2.050 lira, Cumhuriyet altını da 8.300 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, dün yüzde 0,3 düşüşle 1.972 dolardan kapanmasının ardından şu sıralarda önceki kapanışın yüzde 0,8 altında 1.956 dolardan alıcı buluyor.

Analistler, ABD'deki borç krizine ilişkin ABD Başkanı Joe Biden ile Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy'nin ülkenin temerrüde düşmesinin bir opsiyon olmadığı konusunda anlaştıklarını duyurmasının risk algısını azalttığını belirterek, bu durumun altının ons fiyatını baskıladığını ifade etti.

ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin, dün de sözle yönlendirmelerine devam ettiğini aktaran analistler, Banka'nın en "şahin" üyelerinden St. Louis Fed Başkanı James Bullard'ın, Fed'in politika faizinde bu yıl belki 50 baz puan daha artış yapmak zorunda kalabileceğini söylediğini hatırlattı.

Analistler, bugün dünyada açıklanacak imalat sanayi ve hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerine dikkati çekerek, bu verilerden ekonomik aktiviteye ilişkin alınacak sinyallerin varlık fiyatları üzerinde oynaklığı artırabileceğini vurguladı.

Bugün ayrıca, ABD'de yeni konut satış verilerinin takip edileceğini belirten analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.940 ve 1.950 doların destek, 1.960 ve 1.970 doların direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Ons altında yatay-negatif fiyatlamalar gözlemleniyor. Küresel piyasalarda ABD borç tavanı krizi risk iştahını baskılarken gözler dün gerçekleşen ABD Başkanı Biden’ın Temsilciler Meclisi ile yapacağı görüşmedeydi. Görüşmede borç tavanına ilişkim bir sonucun alınmadığı fakat çözüme yaklaşıldığı sinyali verildi. Ons altında güç kazanımı takip edilmesi için borç tavanı krizinde anlaşmaya varılması önemli. Diğer yandan yarın yayımlanacak son Fed toplantısına ilişkin tutanaklarda da sıkı para politikası süreciyle ilgili ipucu aranacak. Bugün ise imalat ve hizmet PMI verilerinin açıklanması bekleniyor. ABD PMI verilerinde her iki sektörde de bu ay iyileşme gerçekleştiği öngörülüyor.' denildi.

A1 Capital Yatırım bülteninde, 'ONS Altın dünü %0.30 oranında değer kaybı ile 1971.95 seviyesinden tamamlandı. Teknik göstergelerinde bozulmalar gördüğümüz Ons Altın’da bugün itibariyle trend desteği test ediliyor ve 50 günlük ortalamasından aşağı yönlü uzaklaşmasını negatif yorumluyoruz. Yaşanabilecek geri çekilmelerdde 1959 – 1949 destek bandı yakından takip edilebilir. Bu destek bandının altına inilmesi satış baskısını artırabilir. Alt destekler olarak 1934 ve 1918 seviyelerini verebiliriz. Olası tepki denemelerinde ise ilk direnç olarak 2009 seviyesi izlenebilir.' denildi.

Dinamik Yatırım bülteninde, 'Altın, 1964 direnç seviyesi altında işlem görmeye devam ediyor. Bu seviyenin altında 4 saatlik bar kapanışlarına devam etmesi halinde düşüş yönlü işlemler devam edebilir. Bu durumda ilk destek seviyemiz 1932 olacaktır. Olası, 1964 seviyesini aşması halinde ise 1995 direnç seviyesini izliyor olacağız.' denildi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)