E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında müzakere etkisi---

Altında müzakere etkisi

Altında müzakere etkisi
30 Mart 2022 - 09:04 borsagundem.com

Altın Rusya ve Ukrayna arasındaki barış görüşmeleri sonrası gelen olumlu mesajlar ve Rusya'nın bazı birliklerini geri çekmesiyle son bir ayın en düşük seviyesine geriledi.

Rusya ile Ukrayna arasında bir ateşkesin, barışın olabileceğine yönelik umutlar güvenli limanlara sığınma amaçlı altın talebini azaltsa da, zayıflayan ABD Doları ve gerileyen tahvil faizleri altın fiyatına destek veriyor.Spot altın Rusya ve Ukrayna arasında Türkiye’de yapılan barış görüşmelerinde ilerleme sağlandığına dair iyimserlikle bu hafta yüzde 2 değer kaybetti.

Dün 1889,45 dolar/ons ile 28 Şubat'tan bu yana görülen en düşük seviyeyi gören spot altın, bu seviyeden başlayan alımların bu sabah da devam etmesiyle 1927 dolar/ons seviyesini gördü. Şu sıralarda da dünkü kapanışa göre yüzde 0,27 artışla 1924,53 dolar/ons seviyesinde.

Ne var ki Moskova’nın askeri operasyonlarını durdurma önerisine taktik bir hamle gibi göründüğü düşüncesiyle ihtiyatla yaklaşılıyor. Fed’in enflasyonu dizginlemek için gittikçe agresifleşen yaklaşımı da tahvil getirilerini yukarı çekere değerli metal üzerindeki baskısını sürdürüyor.

Değerli metal, savaş ve enflasyon endişeleri nedeniyle bu çeyrek için yüzde 5 yukarıda seyrini sürdürüyor. ABD’de durgunluk korkuları altının güvenli liman özelliğini olarak cazibesini artırırken, iki ve on yıllık tahvil getirileri de 2019’dan bu yana ilk kez tersine dönerek dikkat çekti.

Altının kilogramı 886 bin liraya geriledi

 

Petrol fiyatlarında yukarı yönlü hareket

 

Piyasalarda müzakere iyimserliği

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)