E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında düşüş baskısı sürüyor---

Altında düşüş baskısı sürüyor

Altında düşüş baskısı sürüyor
19 Mart 2021 - 08:09 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda altın fiyatları üzerinde aşağı yönlü baskı sürüyor

Uluslararası piyasalarda altın fiyatları üzerinde aşağı yönlü baskı, güçlü ABD Doları'nın ve ABD Hazine kâğıdı getirilerindeki yükselişin etkisi ile devam ediyor.

Spot altın fiyatı bu sabah 1728,58 dolar/ons seviyesine kadar yaşanan geri çekilmenin ardından düne göre yüzde 0,18 kayıpla 1733,41 dolar/ons seviyesinde işlem görüyor.

Analistler, ABD ekonomisinin güçlenmeye devam etmesinin, ancak enflasyonda ciddi bir yukarı hareketin gözlenmemesinin altın için "kötü" haber olduğuna işaret ediyorlar.

Bununla birlikte ABD ile Çin arasında son dönemde artan gerilimin ardından Alaska'da yapılmakta olan görüşmeleri takip eden analistler, ABD ile Çin gerginliğinin aşılamaması, tırmanması halinde bunun altın fiyatlarında bir yukarı hareketin denenebileceğini ifade ediyorlar.

Asya borsalarında düşüş, BOJ faizi değiştirmedi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Oksenis Karert19 Mart 2021 11:11

    Düşdükce altın alıp bir kenara koyun o bir anda patlar kimse tutamaz.ben hep böyle yapıyorum.zaten hisse senetlerinde günlüge döndüm ve bazende şortculama işlemleri yapıyorum asgari bir miktar ile.