E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında aykırı tahmin!---

Altında aykırı tahmin!

Altında aykırı tahmin!
18 Ocak 2014 - 07:09 borsagundem.com

Pek çok yatırım bankasına göre altın yatırımcısı 2014'ü de rahat geçiremeyecek ancak umudunu kaybetmeyenlerde var...

Altın için pek çok yatırım bankası bu yıl da düşüş bekliyor ancak kimi yatırımcılara göre bu durumda tersine hareket etmeli, bu altında yükseliş demek. Bazı yatırımcılar, altında genel görüşün aksine yatırım önerisinde bulunuyor. Buna aykıırı yatırım da denebilir.

Altın geçen yılı % 28´lik düşüşle tamamladı ve bunun üzerine yatırım bankaları altın için tahminlerini aşağı çekmeye başladılar. Aykırılar ise ucuzlayan altını satın alma fırsatı doğduğu kanaatinde.

Gartman Letter´ın editörü ve yayımcısı Dennis Gartman, altın için olumlu beklentilerini bildirdi.

Gartman, altın için alışılmadık biçimde ayı eğilimler olduğunu söyledi ve bunun anlamının altında yükseliş olduğunu kaydetti.

Altın, geçen sene kaydettiği % 28´lik düşüşle 1984 yılından bu yana en kötü yılı geride bırakmıştı.

TrueContrarian.com´un CEO´su Steven Kaplan ise piyasanın çok az kişinin aldığı pozisyon yönünde hareket ettiğine dikkat çekiyor. Kaplan´a göre 2014 sonu ya da 2015 başında altın rekor kırdığında herkes çok şaşıracak.

Hulbert Financial Digest´in kurucusu Mark Hulbert´e göre altın yaz aylarındaki seviyelerde ama düşüş bekleyenler o zamanki kadar çok değil. Bu da olumlu yönde bir işaret olabilir.

Hedge fon yöneticileri arasında en saygın isimlerden biri olan DoubleLine CEO´su Jeff Gundlach da altın da bu yıl yukarı hareket bekliyor. Gundlach, 2014 beklentilerini aktarırken “Altın konusunda olumsuz değilim. Altının en az 1350 dolar görmesini bekliyorum" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)