E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yatırımcısı Powell'ın konuşmasını bekliyor---

Altın yatırımcısı Powell'ın konuşmasını bekliyor

Altın yatırımcısı Powell'ın konuşmasını bekliyor
07 Mart 2023 - 11:08 borsagundem.com

Altının gram fiyatı, yeni güne yükselişle başlamasının ardından 1.125 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.845 lira, Cumhuriyet altını 7.480 liradan satılıyor

Dün, ons fiyatına paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,5 azalışla 1.122 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne yükselişle başlamasının ardından saat 10.30 itibarıyla yüzde 0,3 artışla 1.125 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.845 lira, Cumhuriyet altını da 7.480 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı dün yüzde 0,4 düşüşle günü 1.847 dolardan tamamlamasının ardından, şu dakikalarda da 1.851 dolardan işlem görüyor.

ABD'de para politikasına ilişkin belirsizlikler piyasaların yön bulmasını zorlaştırmaya devam ederken, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın bugün ve yarın ABD Senato'sunda yapacağı yatırımcıların odağına yerleşti.

Analistler, Fed'in 21-22 Mart'taki toplantısı öncesinde Powell'ın sözle yönlendirme için Senato'daki oturumu önemli bir fırsat olarak kullanmasının beklendiğini kaydederek, para piyasalarındaki fiyatlamalarda bankanın gelecek 3 toplantıda da 25 baz puan faiz artırımına gitmesinin öngörüldüğünü bildirdi.

Bugün yurt içinde hazine nakit dengesi, yurt dışında ise Fed Başkanı Powell'ın açıklamalarının yanı sıra ABD'de toptan eşya stokları verisinin takip edileceğini belirten analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.810 doların destek, 1.860 ve 1.880 doların direnç konumunda bulunduğunu söyledi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Ons altında temkinli fiyatlamalar izleniyor. ABD'de Fed Başkanı Powell'ın bugün ve yarın Senato'ya gerçekleştireceği yarı yıl sunumu bekleniyor. Sunumda enflasyonun gerilemesi için para politikasının sıkı kalması gerektiğine ilişkin mesajlar öne çıkıyor. Sunumdaki mesajlar ve Cuma günü açıklanacak Tarım Dışı İstihdam verisi Fed'in para politikasına ilişkin ipucu sunabilir. Asya'da ise Çin Başbakanı'nın bu yıl ülke ekonomisinin piyasa beklentisinin altında %5 büyümesini öngördüğünü açıklaması ons altında baskı oluşturdu. Geçen yıl Çin, %5,5 büyüme hedefine karşın %3 büyümüştü. Çin'de ekonomik toparlanmaya ilişkin veriler ons altın fiyatlamaları üzerinde belirleyici olabilir.' denildi.

Dolar fiyatlarında son durum

 

Borsa güne alımlarla başladı

 

Petrol fiyatlarında sınırlı yükseliş

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)