E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın son 5 yılın en düşük seviyesine geriledi---

Altın son 5 yılın en düşük seviyesine geriledi

Altın son 5 yılın en düşük seviyesine geriledi
20 Temmuz 2015 - 17:58 borsagundem.com

Güvenli liman olarak görülen altında son 5 yılın en düşük seviyeleri görüldü

Haftalardır ALTIN 1230-1180 bandında seyrediyordu. Zaman zaman ABD'den gelen verilerin beklenti altı kalması ve ALTINda kalıcı yükselişlerin yaşanmasına neden olmadı. Diğer yandan jeopolitik risklerin ve siyasi risklerin azalması da sarı metalin güvenli liman olarak talep görme özelliğinde azalma yaşanmasına neden oldu.
 
Özellikle geçtiğimiz hafta Fed başkanı Yellen yaptığı açıklamada bu sene faiz artırımına gidileceği yönündeki ifadeleri USD'nin değer kazanmasına yardımcı oldu. Bunun üzerine Çin'de beklenen de daha az altın rezervi tutulması ile sarı metal 1075 seviyelerine gerileyerek yaklaşık olarak 5 yılın en düşük seviyesini görmüş oldu.
 
Önceki raporlarda da belirtiğimiz gibi 1170 seviyelerinin altında gerçekleşecek olan günlük kapanışlar ile sarı metal üzerinde baskının devam etmesini bekliyorduk. 1140 ve sonrasında 1128 bölgesinin tamamen geçilmesi ile birlikte beklediğimiz düşüş gerçekleşti. Kısa vadede yükselişler yaşansa da orta ve uzun vade ABD'den gelmesi beklenen faiz arttırımı nedeniyle  yönün aşağı olmasını bekliyoruz. Aşağıda 1070-1060 bölgesi son derece önemli bir destek. Yukarıda ise 1140 bölgesi önemli direnç olarak karşımıza çıkıyor.

FOREX KOÇU

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)