E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAltın rallisi borsalar için ne anlama geliyor?---

Altın rallisi borsalar için ne anlama geliyor?

Altın rallisi borsalar için ne anlama geliyor?
22 Kasım 2023 - 17:22 borsagundem.com

Küresel borsalarda kasım ayı rallisi devam ederken altınsa rekor seviyelerde dolaşmayı sürdürüyor. Ünlü borsa yazarı Michael A. Gayed altına olan talebin hisse senetlerine dair riskleri işaret ettiğini söyledi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Altın kasım ayınca ciddi bir atak yaptı. Amerikan borsalarındaki ralliye rağmen altındaki yükselişin devam etmesi yatırım uzmanlarında altın varlıklarının gerçeklikten koptuğu söylentilerini de beraberinde getirdi.

Investorplace News yazarı Michael A. Gayed ise altın için kara bulutlar bulmaya çalışmadığını belirtiyor. Bununla birlikte hisse senetlerindeki yıl sonu rallisi beklentilerine rağmen altındaki yükseliş de oldukça dikkat çekici. Zira her ne kadar altının borsalara göre hareket etmesi gerekmese de hisse senetlerinde yükselişlerin beklendiği dönemlerde genellikle altın fiyatlarının da düşüşe geçtiği biliniyor.

Altın rallisini ne bekliyor?

Gayed altın fiyatlarında yükseliş devam ederse ve önümüzdeki haftalarda yeni rekorlara ulaşırsa piyasalarda ne olacağını değerlendirdi. Borsa uzmanına göre bu inanılmaz bir FOMO (geride kalma korkusu) dalgasını tetikleyebilir. Ralli bazı önemli momentum yatırımcılarının acele etmesine sebep olabilir ve altın çok yıllı zirvelere ulaşılabilir. Aynı zamanda ralli endişe verici bir noktaya da gelebilir. Zira eğer ABD Merkez Bankası (FED) yumuşak iniş planına sadık kalırsa altına olan talep güçlü dolar karşısında düşüşe geçebilir.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, altın genellikle FED’in faiz oranlarını artırmayı bıraktığında ve faiz oranlarını düşürdüğünde düşen dolara karşı daha iyi performans gösterme eğilimindedir. Bununla birlikte FED faiz politikasını yumuşattığında aynı zamanda borsalar da yükselişe geçer.

Ancak Gayed bir diğer ilginç dinamiğin de yaşanabileceğini belirtiyor. Borsa yazarına göre göstergeler borsaların daha büyük bir düşüşe hazırlanıyor olabileceğinden yana. Diğer bir deyişle altın rallisi, Gayed’e göre, FED’in faiz artırımlarını bitirdiği anlamına gelebilir. Ancak bu durum hisse senetleri gibi riskli varlıklar için beklenenin aksine olumlu bir etki yaratmayabilir.

Borsalarda risk devam ediyor

Kasım ayında küçük sermayeli hisse senetlerine yönelik tüm yatırımcı heyecanına rağmen bu hisseler hâlâ önemli bir yükseliş gösteremedi. Gayed altındaki yükselişin devam ettiğini, ABD Hazine tahvilleri faizlerinin yüksek seviyelerde kalmayı sürdürdüğünü ve küçük sermayeli şirketlerin lehine olması gereken mevsimsel faktörlerin belirsizliğini koruduğunu belirtiyor. Borsa yazarı aralık ayı itibariyle yüksek kredi faizleri nedeniyle kurumsal şirketlerde yaşanabilecek büyük risklere karşı uyardı.

Gayed altın rallisinin borsalarda henüz riskten kaçış koşullarının tamamlanmadığı sinyalini veriyor olabileceğini söyledi.

Ons altın kritik seviyede tutunmaya çalışıyor

 

Yatırımcılar Fed’in olası faiz indirim kararından memnun olmayabilir

 

ABD'de işsizlik maaşı başvurularında düşüş

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)