E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAltın madeni faciasına 6 tutuklama---

Altın madeni faciasına 6 tutuklama

Altın madeni faciasına 6 tutuklama
17 Şubat 2024 - 17:15 borsagundem.com

Erzincan İliç’te maden sahasında meydana gelen heyelanda 9 kişinin toprak altında kalmasına neden olan olayla ilgili olarak 6 şüpheli hakkında tutuklama kararı ve 2 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verildi.

İliç ilçesine bağlı Çöpler köyündeki maden ocağı sahasında 13 Şubat'ta meydana gelen toprak kaymasında kaybolan 9 işçiyi arama çalışmaları devam ediyor.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Erzincan İliç'te maden sahasında meydana gelen heyelanda 9 kişinin toprak altında kalmasına neden olan olayla ilgili olarak Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığımızın koordinasyonunda İliç Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında; sorumlu oldukları değerlendirilen aralarında ilgili şirketin Kanada uyruklu yöneticisinin de bulunduğu 6 şüpheli hakkında tutuklama kararı, 2 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilmiştir.

Jeoloji, İş Sağlığı, Maden, İnşaat, Ziraat, Çevre, Harita ve Kimya alanında uzman 8 kişiden oluşan bilirkişi heyetinin incelemeleri devam etmekte olup, soruşturma tüm yönleri ile sürdürülmektedir. Kayıp işçilerimizi arama-kurtarma çalışmaları ilgili kuruluşlarımızca devam etmektedir. Dileğimiz işçilerimize bir an önce ulaşılmasıdır" dedi.

Altın madeninin lisansı iptal edildi

 

Maden faciasında ön rapor tamamlandı

 

Maden faciasıyla ilgili yapılan siyanür ölçümlerinin sonucu geldi

 

Maden ocağında toprak kaymasına ilişkin araştırma komisyonu kararı Resmi Gazete'de

 

Çöper Altın Madeni'ndeki toprak kayması için araştırma komisyonu kurulacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : (18 Şubat 2024 09:40

    Ülkemizdeki macencilik çernobıl seviyesinde. Kaza olduğunda araştırılıyor. Acı ama gerçek bunlar malesef. Yaşananlarda Somali cumhurbaşkanının oğlunun sonuçları ile ört-pas oluyor. denetimlerimizin ve yapılanların ne kadar boş olduğunu bu maden cinayeti kazasında görduk.SİYANÜR kullanım yasaklanmalı. Acilen.Altın getiriden çok, götürü var bu denetimsiz maden işlerinin ülkemize. PARASAL güç ve para ihtiyacı vatandaşı ele geçirsede, resmi makam ve mevkile rülke menfaatlerini düşünüp hukuksal alanda yaptırım gücünü ileri seviyede işletebilmeli. Burada şirke therkesin elini kolunu bağlamış sanki. HEr bir maden sahasının bu tarz işletildiğini düşünmeye başladım. Acilen Devlet denetleme denetim sistemlerini aktif edebilmeli ve tehlikeli madde ile madencilik denetime tabi olmalı, canlar gitmeden