E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın fiyatlarında son durum---

Altın fiyatlarında son durum

Altın fiyatlarında son durum
24 Kasım 2023 - 10:51 borsagundem.com

Altının gramı, güne yükselişle başlamasının ardından 1850 lira seviyesinden işlem görüyor. Çeyrek altın 3 bin 40 liradan, cumhuriyet altını 12 bin 440 liradan satılıyor

Dün altının ons fiyatındaki artışa karşın dolar kurundaki gerilemeye paralel yatay bir seyir izleyen altının gram fiyatı, günü önceki kapanışının hemen üzerinde 1846 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı yeni güne değer kazancıyla başlamasının ardından saat 10.25 itibarıyla yüzde 0,2 artışla 1850 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 3 bin 40 liradan, cumhuriyet altını 12 bin 440 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı ise şu sıralarda yatay bir seyirle 1993 dolar seviyesinde bulunuyor.

Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD ve Japonya'daki tatili dönüşü sonrası tahvil piyasalarında satış baskısı öne çıktığını belirterek, altının ons fiyatında yön arayışının devam ettiğini ifade etti.

Orta Doğu'dan gelen haber akışı varlık fiyatlarını olumlu etkilemeyi sürdürürken, Hamas ve İsrail arasındaki mutabakatla Gazze'ye saldırıları 4 günlüğüne durduracak, esir takası ve insani yardıma imkan sağlayacak insani ara başladı.

Bugün Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın konuşması, Almanya'da büyüme ve ABD'de imalat sanayi, hizmet sektörü ve bileşik Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin takip edileceğini bildiren analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 2 bin 10 ve 2 bin 20 dolar seviyelerinin direnç 1990 ve 1980 doların destek konumunda olduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Haftaya 1977 seviyelerinde başlangıç yapan ons altında hafta içerisinde kademeli yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleşti. Bu hareketlenmeler ile hafta ortaların kritik 2000 dolar seviyesinin üzerinde fiyatlamalar gerçekleşti. Piyasalar dün ABD kanadından gelen işsizlik haklarından yararlanma başvuruları verisini takip etti. Gelen veriye göre ABD’de geçtiğimiz hafta başvurular 209K olarak beklentilerin bir miktar altında gerçekleşti. Yeni günde ekonomik veri bakımından cılız bir gün ons altını bekliyor. Piyasalar küresel gelişmeleri yakından takip edecek. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 2010 – 2030 - 2050 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1975 – 1953 - 1931 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

Kapasite kullanım oranı 0.7 puan arttı

 

Hizmet sektörü güven endeksi %2.4 azaldı

 

Borsa güne yükselişle başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)